Nova godina i Božić i proslave u krugu porodice i prijatelja su iza nas. Sada se malo sa nelagodom prisećamo neumerenosti u "iću i piću" pred kojima smo poklekli. Postavlja se pitanje kako pravilno očistiti organizam od unesenih štetnih materija i prekomerne hrane.
Badnje veče karakteriše tradicionalna zajednička večera na kojoj se okupljaju svi članovi porodice. Međutim zbog čega se jede određena hrana? Šta ona predstavlja? Šta ne sme izostati sa vašeg stola tokom ove večere?
Ostavljanje hrane za kasniju upotrebu, naročito posle praznika, donosi mnogo pitanja i zabrinutosti, posebno kada je reč o mesu i mesnim proizvodima. Svaka vrsta mesa ima svoj rok trajanja, čak i na hladnom.
Kakao je napitak koji smo svi pili kao mali. Često su nam bake kuvale kao poslasticu umesto čokoladnog mleka. Da li ste znali koliko je zapravo zdrav i na koje sve načine deluje na organizam?
Nezaobilazna stavka na gotovo svakoj prazničnoj trpezi je ruska salata. Ovo naše omiljeno prisvojeno jelo ima toliko kalorija da bi trebalo da se zapitate da li to zaista želite da jedete.
Najzdravija namirnica na svetu, prema istraživanju Univerziteta Vilijam Paterson u Nju Džersiju, jeste potočarka, biljka koju većina ljudi nikada nije ni probala.