15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Trik kako da vam pohovani luk ne bude gnjecav – hrskavi kolutići kao...

Foto:pixabay

Trik kako da vam pohovani luk ne bude gnjecav – hrskavi kolutići kao iz najboljeg paba!

Aska logo
portal_admin
10. mart 2025. 09:45
Jedna od omiljenih malih zalogaja, grickalica ili prilog jelu svakako je pohovani crni luk koji je uvek tako savršen u pabovima.
PODELI
F
T
G
P

Dobra stvar je što i kod kuće može da vam ispadne podjednako dobar, samo treba da imate pravi recept.

Potrebno:

  • 4 veće glavice crnog luka-
  • 2-3 jaja
  • oko 150 g prezle
  • oko 150 g brašna
  • 1 ravna kašikica soli
  • 0,5 kašikice bibera
  • malo origana, po želji
  • oko 1,5-2 dl ulja po potrebi

Priprema:

Za pripremu ovog jela birati veće glavice crnog luka. Luk očistiti, oprati i ocediti od vode. Zatim iseći na kuhinjskoj dasci na kolutove debljine oko 1 cm i staviti u jednu činiju. Posoliti i pobiberiti, pa rukom pažljivo sve promešati. Ostaviti da odstoji 5-10 minuta.

U međuvremenu jaja umutiti viljuškom i pripremiti brašno i prezle na tanjiriće. Sada kolutove luka uvaljati prvo u brašno, zatim u jaja i nakon toga u prezle. Tako pripremljene kolutiće ređati na tanjir, ili tacnu.

Foto: Pixabay

U tiganj sipati ulja da prekrije dno tiganja u debljem sloju i staviti da se greje na jaču, srednju temperaturu. Kada je ulje već dobro ugrejano, ali ne treba da bude jako vruće, spuštati kolutove luka da se prže u dubokom ulju.

Kada donja strana luka porumeni, onda okrenuti na drugu stranu. Peći kolutove sa obe strane oko 2-3 minuta, dok lepo ne porumene i ne budu hrskave. Nakon toga ih vaditi na kuhinjski papir da se ocede od viška ulja.

Foto: Pixabay

Poslužiti ih sa prelivom od kečapa, majoneza, uz pečeno meso, krompir sa peršunom i salatom, po želji.

Pročitaj još:

Uvreženo mišljenje je da tamnije žumance znači zdravije jaje – šta boja govori o kvalitetu
Iznenađujuća greška koju verovatno radite sa smrznutim povrćem, a nikako ne bi trebalo
Jedini čokoladni kolač na svetu koji NE GOJI – nema brašna i šećera, a ukus miluje nepca

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
ŠEST UNISEKS PARFEMA koje ćete obožavati ovog proleća – zbog mirisa, ali i cene!
Lekari kažu da je dijeta Dženifer Aniston najbolja jer nema izgladnjivanja, a daje rezultate
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube