15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Zimnica iz Ljiljine kuhinje: Ukusne paprike somborke

Zimnica iz Ljiljine kuhinje: Ukusne paprike somborke

Aska logo
Aska
25. septembar 2021. 22:57
Još jedan domaći recept iz čuvene Ljiljine kuhinje.
PODELI
F
T
G
P

Ukoliko vam treba sjajna zimnica i salata koju ćete moći da poslužite uz bilo koje jelo evo još jedne ideje.

Kako se prave čuvene Ljiljine paprike somborke, pogledajte u videu:

Parpike očistiti  od peteljki i semena i dobro ih oprati.

Tegle oprati i osušiti u zagrejanoj rerni.

Pripremiti:

Tri osrednja korena rena oljuštiti i iseckati na štapiće

700- 800 grama šargarepe oljuštiti i iseckati na kolutiće

desetak glavica belog luka iseckati na četiri dela

oprati vezu peršuna i iseckati

Po receptu, pripremiti rastvor u kojem ćete obariti paprike:

Litar vode

Pola litra alkoholnog sirćeta

Pola kilograma soli

250 grama šećera

Dve velike kašike esencije

Dve kese bibera u zrnu

Dve kesice konzervansa

Jedna kesica lovorovog lista

Nakon što rastvor proključa, ubaciti onoliko paprika da sve budu potopljene, povremeno mešati i sačekati dok rastvor ponovo počne da ključa. Tada paprike vadite u veće posuđe i ubacite novu količinu paprika.

Paprike poređati u tople tegle, povremeno dodavati beli luk, šaragarepu, peršun i ubaciti štapiće rena i listove lovora.

Pritiskati lagano paprike da se slože, ali da ne popucaju.

Naliti ih vrućim rastvorom u kojem su barene i uvezati celofanom. Uviti ih u ćebad i ostaviti ih dva dana  da se ohlade.

Prijatno!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Domaće. Zimnica, Hrana, Kuhinja, Ljilja, Paprike
Bajkovita proslava rođendana sina Seke Aleksić – 6 torti, animatori i mnogo Spajdermena
Od danas možete da posetite čak 80 turističkih destinacija u Srbiji – potpuno besplatno!
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube