To ne znači da bi trebalo „celu večnost“ da ih zaboravite na šporetu. Određena istraživanja došla su do rezultata da hana koja stoji duže od dva sata na sobnoj temperaturi može da bude odlično mesto za nagomilavanje bakterija koje mogu da utiču na zdravlje čoveka.
Zato bi trebalo da neki maksimum bude do dva sata, nikako duže. Kada smo ovo naučili, hajde da se vratimo frižideru. Pa ko bi još na primer supu sa ringle odmah stavio u frižider? Svi znamo da to ne treba da se radi, ali da li znate zašto?
Ukoliko ubacite vruć obrok u frižider time ćete učiniti da se njegova temperatura smanji, a ukoliko je toplije u frižideru za rezultat možete dobiti pokvarene ostale namirnice koje stoje na njegovim policama.
Dakle, prohlađena hrana koja nije stajala duže od dva sata na sobnoj temperaturi je idealna za odlaganje u frižider. U ostalim slučajevima ne!
Pročitaj još:
Do sada ste sigurno to pogrešno radili: Ovako se pravilno slažu namirnice u frižideru
Uspešno ste se prijavili