Vrlo lako.
Stručnjaci koji je bave ishranom i apeluju na izbacivanje belog brašna iz upotrebe došli su do sjajnog recepta palačinaka koje pored toga što su zdrave, one se brzo spremaju i vrlo su ukusne. Prenosimo vam recept odmah, jer možda neko od vas odluči već danas da spremi ovaj slasni obrok.
Savetuje se da pravite slane palačinke po ovoj recepturi, međutim ukoliko ne možete da odolite slatkom grehu od svih „zla“ izaberite najmanje – domaći nadev od kajsije.

Foto: Profimedia
Pa da počnemo.
Potrebno je:
Dva belanca
Kisela voda
Brašno (pomešane 2 kašike speltinog, ovsenog, kukuruznog brašna)
Malo soli
Priprema:
Belanca umutite penasto ručnom mutilicom ili viljuškom, dodajte sve vreste brašna i ponovo mutite, zatim malo soli po želji i na kraju mineralnu vodu odokativno. Toliko da zamesite gušće testo. Pecite palačinke na tiganju i kada budu gotove sa obe strane namažite ih filom po izboru. Savetuje se fil od spanaća, sira, domaći kajmak i piletina.
Naziv „bele palačinke“ su dobile po boji koju imaju kad su ispečene.
Idealan obrok za neplanirane goste, jer se prave za tili čas.
Prijatno.
Pročitaj još:
Poslastica za predah od posla: Uživajte u slatkom milkšejku od čokolade koji se sprema za tili čas!
Ukus koji osvaja za sva vremena: Napravite ćuftice u sosu od paradajza
Pikantni bataci od kojih ide voda na usta: Obradujte porodicu nesvakidašnjim obrokom!
Uspešno ste se prijavili