15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Zapečena pasta sa mlevenim mesom i tri vrste sira – obrok za koji ć...

Foto:pexels

Zapečena pasta sa mlevenim mesom i tri vrste sira – obrok za koji će vam svi tražiti recept

Aska logo
portal_admin
2. septembar 2024. 08:12
Pasta sa mlevenim mesom i 3 vrste sira je izdašan i pikantan obrok za sve prilike.
PODELI
F
T
G
P

Potrebno:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk isečen na kockice
  • 450 g mlevenog mesa
  • 6 čenova belog luka, sitno naseckanog
  • 1 kg marinara sosa
  • 790 g paradajza
  • 1 kašika mešavine začinskog bilja
  • ¾ kašičice tucane crvene paprike
  • 450 g testenine (ziti oblik)
  • so i biber po ukusu
  • 125 g mladog sira
  • 450 g iseckane mocarele
  • 80 g mlevenog parmezana

Priprema:

Za ovu pastu prvo u velikom tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk. Pržite, često mešajući, oko 5 minuta. Dodajte mleveno meso i beli luk. Pržite dok mleveno meso ne porumeni, pa umešajte marinara sos, paradajz, mešavinu začinskog bilja i tucanu crvenu papriku. Pustite da provri. Smanjite toplotu na srednju i nastavite da kuvate, povremeno mešajući 30 minuta, ili dok se ne zgusne. Posolite i pobiberite po ukusu.

Dok se sos kuva, zagrejte rernu na 180 C. Proključajte vodu u loncu sa kašičicom soli i kuvajte testetninu dok ne omekša. Ocedite je i isperite hladnom vodom. Vratite se u isti lonac.

U testeninu dodajte 250 ml sosa i dobro promešajte. Sipajte malo sosa u tepsiju, tek toliko da lagano prekrije dno posude. Odozgo sipajte polovinu testenine.

Kašikom prelijte polovinu preostalog sosa preko testenine. Pospite polovinu parmezana, polovinu mladog sira i polovinu mocarele preko testenine. Ponovite sa preostalom testeninom, sosom i sirevima. Pecite 40 minuta, ili dok ne porumeni. Pustite da se ohladi 10 minuta pre serviranja.

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Mleveno meso, Pasta, Recept, sir
Uvrede upakovane u kompliment – ove rečenice se često upućuju ženama, a nikad muškarcima!
Doktori upozoravaju: Temperatura kod beba ne može da se javi zbog rasta zubića!
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube