15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Zapečena pasta sa mlevenim mesom i tri vrste sira – obrok za koji ć...

Foto:pexels

Zapečena pasta sa mlevenim mesom i tri vrste sira – obrok za koji će vam svi tražiti recept

Aska logo
portal_admin
2. septembar 2024. 08:12
Pasta sa mlevenim mesom i 3 vrste sira je izdašan i pikantan obrok za sve prilike.
PODELI
F
T
G
P

Potrebno:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk isečen na kockice
  • 450 g mlevenog mesa
  • 6 čenova belog luka, sitno naseckanog
  • 1 kg marinara sosa
  • 790 g paradajza
  • 1 kašika mešavine začinskog bilja
  • ¾ kašičice tucane crvene paprike
  • 450 g testenine (ziti oblik)
  • so i biber po ukusu
  • 125 g mladog sira
  • 450 g iseckane mocarele
  • 80 g mlevenog parmezana

Priprema:

Za ovu pastu prvo u velikom tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk. Pržite, često mešajući, oko 5 minuta. Dodajte mleveno meso i beli luk. Pržite dok mleveno meso ne porumeni, pa umešajte marinara sos, paradajz, mešavinu začinskog bilja i tucanu crvenu papriku. Pustite da provri. Smanjite toplotu na srednju i nastavite da kuvate, povremeno mešajući 30 minuta, ili dok se ne zgusne. Posolite i pobiberite po ukusu.

Dok se sos kuva, zagrejte rernu na 180 C. Proključajte vodu u loncu sa kašičicom soli i kuvajte testetninu dok ne omekša. Ocedite je i isperite hladnom vodom. Vratite se u isti lonac.

U testeninu dodajte 250 ml sosa i dobro promešajte. Sipajte malo sosa u tepsiju, tek toliko da lagano prekrije dno posude. Odozgo sipajte polovinu testenine.

Kašikom prelijte polovinu preostalog sosa preko testenine. Pospite polovinu parmezana, polovinu mladog sira i polovinu mocarele preko testenine. Ponovite sa preostalom testeninom, sosom i sirevima. Pecite 40 minuta, ili dok ne porumeni. Pustite da se ohladi 10 minuta pre serviranja.

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Mleveno meso, Pasta, Recept, sir
Uvrede upakovane u kompliment – ove rečenice se često upućuju ženama, a nikad muškarcima!
Doktori upozoravaju: Temperatura kod beba ne može da se javi zbog rasta zubića!
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube