Za ljubitelje kafe ponekada je potrebna samo mala promena ili dodatak da ukus bude svež i nov. Zato vam dajemo tri recepta za kafe uz koje će popdne sa drugaricama biti ukusnije, slađe i veselije.
Cimet kafa
Potrebno je:
1 kašičica kafe
malo cimeta
1 kašičica šećera
1/2 čaše vode
1/2 čaše mleka za kafu
Priprema
Prvo vodu sa šećerom skuvati, kada provri dodajte kafu.
U šolju sipatimalo cimeta. Dodati kafu koju ste kuvali i sve promešati.
Zatim, dodati mleko (ide pola čaše vode, pola mleka).
Irska kafa
Potrebno je:
4 decilitara instant kafe
1 šolja slatke pavlake (umućene)
1 1/2 dl viskija
2 kašičice šećera
Priprema:
Prvo umutiti slatku pavlaku.
Uzeti staklene, prozirne čaše zapremine 3 decilitara. Čaše treba da su malo zagrejane tj. da nisu skroz ledene.
U svaku čašu sipati viski, a zatim dodati po kašičicu šećera. Dobro promešati.
Na kraju uliti vruću, crnu kafu, skoro do vrha. Neprestalno mešati kako bi se šećer istopio.
Odgore sipati malo umućene slatke pavlake, na samu površinu. Ne mešati pavlaku u kafu, jer nije cilj da se rastopi u piću.
Kafu ukrasiti po želji čokoladnim mrvicama ili zrnima kafe.
Krapaćino
Potrebno je:
1/2 šolje kafe
1/4 šolje zaleđenog zaslađenog mleka
1 kafena kašika gorkog kakao praha
2 kugle sladoleda od čokolade
Priprema:
U šolju sa zaleđenim mlekom dodati proceđenu vrelu kafu, sladoled i kakao prah.
Uspešno ste se prijavili