15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Vegetarijanac ste? Evo savršenog i pikantnog ručka za vas

Vegetarijanac ste? Evo savršenog i pikantnog ručka za vas

Marta Buzurović
26. jun 2016. 13:11
Evo sjajnog jela za sve one koji izbegavaju meso, a uživaju u pikantnom ukusu.
PODELI
F
T
G
P

Kineska hrana je uvek sjajna za vrele letnje dane jer se brzo sprema, sadrži mnogo povrća, a ukus je uvek savršen. Ukoliko volite špagete, a ne jedete meso, ili pokušavate one tradicionalne sa paradajzom i mlevenim mesom da zamenite nečim novi, evo recepta za vas.

 Kineske špagete

Trebaće vam:

200 grama tanjih špageta

200 grama šampinjona

2 glavice belog luka

4 šargarepe

200 grama tikvica

1 praziluk

100 mililitara ulja

100 mililitara sojinog sosa

1 kašičica đumbira

Povrće očistite, operite i ocedite. Praziluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Beli luk sitno iseckajte, a šargarepu isecite na rezance.

Špagete skuvajte(ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi i ocedite ih.

Na zagrejanom ulju u dubokom tiganju ili voku kratko dinstajte beli luk, šargarepu, praziluk, šampinjone i tikvice  pa ih pomešajte sa špagetama.

Na kraju dodajte đumbir, soja sos i začine po volji, promešajte i kratko dinstajte sve zajedno.

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Kineska hrana, Povrće, Vegeterijanci
Ne znate kako da iskoristite stare bojice? Napravite od njih lampu!
Bikovima je dan uspeha, a Device hvata nervoza
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube