Asketski jelovnik Jelene Đoković dobro je poznat. Ona je u više navrata pričala o tome, uvek ističući da se sa ishranom baziranom na povrću, voću i bez glutena odlično oseća.
Iako mnogo smatraju veganstvo za pomodarstvo, Jelena je ispričala da je nju nužda naterala na ovakav način ishrane.
– Počela sam da razmišljam kako da preživim tri godine, jer nisam imala novca da jedem u ne znam kakvim restoranima, a nisam ni živela u domu gde imam kuhinju. Tako da je veganstvo krenulo iz muke. Ja sam bila veliki mesojed, i jako ga volim još uvek, ali ga ne jedem. Dobro se osećam i meni je to bio cilj, da nađem način kako da živim ovaj život budna, sa energijom, zdrava – pričala je jelena.
Ona je otkrila i u kojoj razmeri jede sirivi povrće.
– Moja ishrana je 70 odsto sirova hrana, a 30 odsto skuvana. Najčešće jedem supu, bezglutensku testeninu, kinou, pirinač… Teško je danas naći pravu hranu i pripremljenu na zdrav način. Zato mi je važno da se dobro organizujem oko obroka i srećna sam što imam partnera koji je kao i ja posvećen tome da ostane zdrav i jak. Naši režimi ishrane se tek malo razlikuju – rekla je gospođa Đoković.
PROČITAJTE JOŠ:
Jelena Đoković: Ne treba sav teret u obrazovanju stavljati na pleća učitelja
Da li je ovo zdrav ili strog jelovnik? Jelena Đoković otkrila kako se hrane njena deca
Jedno od omiljenih mesta Jelene Đoković je raj na zemlji: Upoznajte predivni Durmitor
Uspešno ste se prijavili