Urmašice sa kokosom se pripremaju slično kao original, ali imaju poseban ukus naravno zbog kokosa koji ide uz svaki slatkiš.
Potrebno:
- 2 jaja
- 70 g šećera
- 50 g kokosa
- 140 ml ulja
- 350 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
Preliv:
- 600 ml vode
- 650 g šećera
- 1 limun
i još:
- 3 kašike kokosa za posipanje
Priprema:
Prvo staviti preliv da se kuva. Sve sastojke sjediniti i dobro umutiti pa staviti da se kuva na umeremoj temperaturi dok ostalo ne završite.
Brašno pomešati sa kokosom i praškom za pecivo. Jaja umutiti sa šećerom, pa dodati ulje i opet dobro mutiti da se fino sjedini. Dodavati pomalo brašna uz stalno mešanje, a kada se smesa zgusne mesiti rukom. Uključiti rernu da se zagreje na 190 stepeni. Praviti urmašice veličine po izboru, pa ih stavljajte na pleh. Više puta izbosti viljuškom i peći oko 20 minuta.
Tople, urmašice posuti vrelim šerbetom. Pustiti ih da odstoje da bi upile tečnost. Na kraju, po želji, posuti kokosom.
BONUS VIDEO: Ljiljina baklava koju ćete obožavati
Uspešno ste se prijavili