15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Urmašice sa kokosom ćete voleti više od originalnog kolača – rece...

Urmašice sa kokosom ćete voleti više od originalnog kolača – recept koji svakome uspe

Aska logo
portal_admin
13. mart 2025. 10:41
Ako volite tradicionalne kolače, onda se urmašice sigurno visoko kotiraju kod vas. A ako isprobate malo drugačiji recept za njih, još više ćete ih voliti.
PODELI
F
T
G
P

Urmašice sa kokosom se pripremaju slično kao original, ali imaju poseban ukus naravno zbog kokosa koji ide uz svaki slatkiš.

Potrebno:

  • 2 jaja
  • 70 g šećera
  • 50 g kokosa
  • 140 ml ulja
  • 350 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo

Preliv:

  • 600 ml vode
  • 650 g šećera
  • 1 limun

i još:

  • 3 kašike kokosa za posipanje

Priprema:

Prvo staviti preliv da se kuva. Sve sastojke sjediniti i dobro umutiti pa staviti da se kuva na umeremoj temperaturi dok ostalo ne završite.

Brašno pomešati sa kokosom i praškom za pecivo. Jaja umutiti sa šećerom, pa dodati ulje i opet dobro mutiti da se fino sjedini. Dodavati pomalo brašna uz stalno mešanje, a kada se smesa zgusne mesiti rukom. Uključiti rernu da se zagreje na 190 stepeni. Praviti urmašice veličine po izboru, pa ih stavljajte na pleh. Više puta izbosti viljuškom i peći oko 20 minuta.

Tople, urmašice posuti vrelim šerbetom. Pustiti ih da odstoje da bi upile tečnost. Na kraju, po želji, posuti kokosom.

BONUS VIDEO: Ljiljina baklava koju ćete obožavati

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Recept, urmašice
Džordž Kluni se ofarbao i zategao lice: Plastični hirurg otkrio tajnu njegovog novog izgleda
URADITE KVIZ Izaberite boginju koja vam se najviše dopada i saznajte kakav vam je karakter!
21. jun 2025.Vanja Vidić

Reči Isidore Sekulić o sreći će vam promeniti pogled na život

21. jun 2025.portal_admin

Leto ima ukus i nije dijetalno!

20. jun 2025.portal_admin

U kojim sve zemljama važi naša zdravstvena knjižica: Znanje koje je dobro imati na putovanju

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

21. jun 2025.Vanja Vidić
Reči Isidore Sekulić o sreći će vam promeniti pogled na život
21. jun 2025.portal_admin
Leto ima ukus i nije dijetalno!
20. jun 2025.portal_admin
U kojim sve zemljama važi naša zdravstvena knjižica: Znanje koje je dobro imati na putovanju
20. jun 2025.portal_admin
O rođendanskoj torti Jelene Đoković ne prestaje da se priča: Kada je vidite biće vam jasno zašto
20. jun 2025.Vanja Vidić
Posetile smo „Muzej prekinutih veza“ i eksponati u njemu će vas nasmejati i rasplakati u isto vreme

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube