Nema dvoumljenja kada vam treba nešto zdravo za klince bilo da je u pitanju doručak ili zakuska. Tu su mini pljeskavice od povrća.
Sastojci:
340 grama krompira, oguljenog
1 manji luk, sitno naseckan
1 manja šargarepa, naseckana
1 manji paškanat, naseckan sitno
1/4 šolje (od 200 ml) zaleđenog obarenog graška
1/4 šolje zaleđenog obarenog kukuruza
Par listova svežeg peršuna, naseckanih
50 gr čedar sira, narendanog
1 jaje, umućeno
2 šnite hleba od celovitog zrna (izmrvljenog) ili hlebne mrvice
Biber
Maslinovo ulje
So po želji
Priprema:
Skuvajte krompir i dobro ocedite. Izgnječite ga (možete i ugrubo viljuškom), dodajte bibera i soli po želji i ostavite sa strane.
Rernu zagrejte na 200C. U tiganju zagrejte malo ulja na srednjoj temperaturi. Ubacite luk, mrkvu i paškanat da se dinstaju. Dinstajte dok ne blago porumene i ne omekšaju. Ubacite grašak i kukuruz i isključite šporet.
U tu smesu ubacite izgnječeni krompir, čedar sir i naseckani peršun. Dobro izmešajte. Kada se smesa ohladi ubacite i umućeno jaje i dobro izmešajte, pa pravite mini pljeskavice.
Umačite ih u hlebne mrvice, pa redajte na nauljenu tepsiju. Pljeskavice malo premažite ili popršćite sa još maslinovog ulja, pa stavite u rernu i pecite oko 30 minuta, s tim da ih nakon 15 minuta okrenete. Neka se peku sa obe strane dok ne porumene.
Uspešno ste se prijavili