Potrebno je:
- 1 margarin od 250 gr
- 3 jaja
- 300 gr šećera
- 200 gr čokolade
- 2 kašike kakao praha
- 100 gr prženog susama
- 100 gr seckanog prženog neslanog kikirikija
- 200 gr mlevenog keksa
- 100 gr čokolade za glazuru
- nekoliko kapi ulja
Priprema:
Zagrejati margarin i sačekati da se istopi. Jaja i šećer izmešati i dodati margarinu. Kuvati dok se šećer ne otopi, dodati kakao, čokoladu, polako mešajući dodati masi kikiriki, keks i susam. Odgovarajuću tepsiju ili kalup namazati sa nekoliko kapi ulja i toplu smesu staviti u nju. Sačekati da se masa stvrdne, pa staviti čokoladnu glazuru.
Uživajte!
Pročitaj još:
Zbog ove poslastice se vredi ugojiti: Čokoladni kolač iz bakine kuhinje!
Vazdušaste i tanke palačinke: Kada ovo pročitate sigurno više nikad nećete testo sipati kutlačom!
Tajne irske kafe – recept kako da ovo kremasto zadovoljstvo napravite kod kuće
Uspešno ste se prijavili