Karfiol spada u najzdravije povrće i hrani ceo naš organizam. Evo načina kako možete da ga spremite za ručak i oduševite ukućane.
Potrebno je:
1 manji karfiol
2 paradajza
1 veći luk
so, biber, vegeta
Za Bešamel: 1 velika kašika putera
2 kašike maslinovog ulja
3 kašike brašna
2 čase mleka
200 grama trapista
U dubljoj činiji istopiti puter i zagrejati ga sa maslinovim uljem. Dodati brašno i mešati, a zatim postepeno dodavati i mleko, neprestano mešajući. Kada se sve sjedini dodati začine.
Karfiol ocediti i dodati luku. Promešati par puta sve zajedno.
U vatrostalnoj posudi, istresti karfiol. Preko njega ravnomerno rasporediti bešamel umak. Sir narendati i posuti ga odozgo kao završni sloj.
Peći na 220 stepeni dok fino ne porumeni.
Uspešno ste se prijavili