Potrebno je:
Dve kašike maslinovog ulja
Jedan crni luk
Dva do tri čena belog luka
300 do 500 grama smrznutih plodova mora
Jedna šolja pirinča
Dve čaše belog vina
So, biber

Foto: Profimedia
Postupak:
Sitno iseckati crni i beli luk, pa propržiti na zagrejanom maslinovom ulju. Kada se zacakli, dodati smrznute morske plodove i 5 do 10 minuta dinstati na laganoj vatri mešajući (ne dodavati vodu).
Dodati potom šolju pirinča i promešati da se plodovi mora i pirinač ravnomerno rasporede.
Sipati belo vino, pustiti da krčka na srednjoj temperaturi. Kada se vino upije, dodavati vodu postepeno po potrebi i kuvati sve dok se pirinač ne skuva i rižoto dobije željenu teksturu i gustinu. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Prijatno!
Ukoliko vi imate neku ideju za recept, šaljite nam na mejl aska@aska.rs i možda baš vaš recept sutra bude na našem portalu.
Pročitaj još:
Gubite mnogo vremena na čišćenje šampinjona? Uz savete naših baka taj proces je mnogo lakši
Čokoladni zalogaji punog ukusa: Jednostavan recept za najsavršeniji BRAUNI!
Domaća kuhinja u zimskim danima: Idealna čorba koja greje i leči!
Uspešno ste se prijavili