Ukoliko su vam dosadili stari recepti, nove ideje uvek mogu da se potraže u Italijanskoj kuhinji!
Milanske krmenadle
Potrebno je:
8 krmenadli bez kostiju
100 grama brašna
100 grama prezli
2 jajeta
1 limun
8 režnjeva ementalera
8 zelenih maslina punjenih paprikom
50 mililitara ulja
Priprema:
Meso operite, prosušite, izlupajte kuhinjskim tučkom, pa posolite i ostavite da odstoji četrdesetak minuta. Svaku šniclu uvaljate u brašno, zatim u umućena jaja, opet u brašno i na svaku stavite po režanj ementalera. Dobro pritisnite da se sir prilepi, umočite u jaja, zatim uvaljate u prezle i pržite na zagrejanom ulju vodeći računa da sir bude s gornje strane. Kad donja strana porumeni, pažljivo okrenite šnicle i ispržite ih i s druge strane. Gotove šnicle poređajte na papirni ubrus da upije suvišnu masnoću, servirajte na tanjir i ukrasite kolutovima limuna i punjenim maslinama.
Pročitaj još:
Morski plodovi su kaloričniji od slanine, izbegnite ih! Hrono ishrana u vreme posta
Uspešno ste se prijavili