Jesenji i zimski kralj povrća je krompir. Osim što postoji na stotine varijanti kako može da se pripremi, osim što su sve podjednako ukusne, osim što može uz mrsna i posna jela, krompir je jednostavno sjajan. U ime te sjajnosti donosimo jedan brzi recept kada vam se baš jede, a baš ne želite da bude običan i da sate trošite za špoterom.

Sastojci:
- 4 veća krompira
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- So, biber i začini po ukusu
- tucana crvena paprika, origano, majčina dušica, mirođija
- kari
- 2-3 čena belog luka
- Sveži peršun
Priprema:
Prethodno zagrejte rernu na 200°C.
Krompire dobro operite i ogulite, ako želite, ili ih ostavite sa korom za dodatnu hrskavost. Zatim ih isecite na tanke kolutove ili kolutove debljine oko 1 cm.
U velikoj činiji, pomešajte kolutove krompira sa maslinovim uljem, solju, biberom i ostalim začinima po vašem ukusu. Dodajte kašičicu karija. kao i sitno seckani beli luk.
Prebacite kolutove krompira u pleh za pečenje ili vatrostalnu posudu, raspoređujući ih ravnomerno.
Stavite krompir u prethodno zagrejanu rernu i pecite ga oko 30-40 minuta, ili dok ne postane zlatno smeđi i hrskav. Vreme pečenja može varirati u zavisnosti od debljine kolutova i karakteristika vaše rerne, pa proverite da li je krompir gotov tako što ćete ga probosti viljuškom.
Kad je krompir gotov, izvadite ga iz rerne i pospite svežim peršunom za dodatnu aromu i dekoraciju.
PROČITAJTE JOŠ:
Pita sa povrćem – ukusno posno jelo punog ukusa, tražićete parče više
Zašto zimi imamo povećan apetit i kako da se ne ugojimo tokom hladnih dana
Recept za univerzalni preliv za pitu zbog kog će biti još mekša i sočnija!
Uspešno ste se prijavili