15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Ukus Italije na vašem tanjiru: Omiljeni i laki kapreze brusketi idealni za...

Foto:Pixabay

Ukus Italije na vašem tanjiru: Omiljeni i laki kapreze brusketi idealni za leto

Aska logo
Aska
5. avgust 2023. 13:43
Bilo da želite brz a ukusan doručak, zakusku ili smo da zamezite nešto sa prijateljima, ovo je predjelo za vas
PODELI
F
T
G
P

Možda ne možete u Italiju, ali Italija može kod vas i to kroz vašu kuhinju.

Brusketi sa paradajzom i mocarela sirom, tačnije kapreze brusketi, su idealni za letnje dane. Brzo se spremaju, a još brže smažu. I ne samo to! Najvažnije je da se ovi italijanski brusketi spremaju lako.

Sastojci:

– 8 parčadi starog hleba

– 4 manja paradajza

– 4 manje mocarele

– 50 g putera

– 2 čena belog luka

– so, origano

– svež bosiljak

Foto: Pixabay

Priprema:

Ostavite puter na sobnoj temperaturi 10 do 15 minuta. Izgnječite puter sa solju i belim lukom koji možete ispasirati ili ga sitno iseckati, u zavisnosti da li volite da se oseća više ili manje.

Paradajz i mocarelu isecite na tanke kolutove.

Prepecite hleb i dok je još topao, namažite ga puterom i belim lukom. Naslažite mocarelu i paradajz na hleb.

Pospite origanom i sitno iseckanim svežim bosiljkom. Može da posluži i suv bosiljak, usled nedostatka svežeg.

Servirajte i uživajte!

PROČITAJTE JOŠ:

Sok od paradajza nije samo za kuvanje i evo zašto bi trebalo što češće da se pije
Dokazano bolje hidrira od vode! Ovaj napitak će vas najbolje rashladiti na +40 stepeni
Mnogi zbog mršavljenja biraju kupus dijetu, a evo šta nutricionisti kažu o njoj

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
bosiljak, Brusketi, kapreze, Paradajz
Ambrozija buja, a sa njom i alergija – bolest 21. veka: Tegobe se mogu umanjiti, ali ne i potpuno izlečiti
Ne, jedna čašica pića dnevno nije dobra za vas! Istraživanja pokazala loš uticaj na pritisak
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube