15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Ukus Italije na vašem tanjiru: Omiljeni i laki kapreze brusketi idealni za...

Foto:Pixabay

Ukus Italije na vašem tanjiru: Omiljeni i laki kapreze brusketi idealni za leto

Aska logo
Aska
5. avgust 2023. 13:43
Bilo da želite brz a ukusan doručak, zakusku ili smo da zamezite nešto sa prijateljima, ovo je predjelo za vas
PODELI
F
T
G
P

Možda ne možete u Italiju, ali Italija može kod vas i to kroz vašu kuhinju.

Brusketi sa paradajzom i mocarela sirom, tačnije kapreze brusketi, su idealni za letnje dane. Brzo se spremaju, a još brže smažu. I ne samo to! Najvažnije je da se ovi italijanski brusketi spremaju lako.

Sastojci:

– 8 parčadi starog hleba

– 4 manja paradajza

– 4 manje mocarele

– 50 g putera

– 2 čena belog luka

– so, origano

– svež bosiljak

Foto: Pixabay

Priprema:

Ostavite puter na sobnoj temperaturi 10 do 15 minuta. Izgnječite puter sa solju i belim lukom koji možete ispasirati ili ga sitno iseckati, u zavisnosti da li volite da se oseća više ili manje.

Paradajz i mocarelu isecite na tanke kolutove.

Prepecite hleb i dok je još topao, namažite ga puterom i belim lukom. Naslažite mocarelu i paradajz na hleb.

Pospite origanom i sitno iseckanim svežim bosiljkom. Može da posluži i suv bosiljak, usled nedostatka svežeg.

Servirajte i uživajte!

PROČITAJTE JOŠ:

Sok od paradajza nije samo za kuvanje i evo zašto bi trebalo što češće da se pije
Dokazano bolje hidrira od vode! Ovaj napitak će vas najbolje rashladiti na +40 stepeni
Mnogi zbog mršavljenja biraju kupus dijetu, a evo šta nutricionisti kažu o njoj

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
bosiljak, Brusketi, kapreze, Paradajz
Ambrozija buja, a sa njom i alergija – bolest 21. veka: Tegobe se mogu umanjiti, ali ne i potpuno izlečiti
Ne, jedna čašica pića dnevno nije dobra za vas! Istraživanja pokazala loš uticaj na pritisak
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube