15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » „Turska princeza“: Najkremastiji kolač bez brašna, jaja i še...

Foto:pixabay

„Turska princeza“: Najkremastiji kolač bez brašna, jaja i šećera, a najbolje je što se ne peče!

Aska logo
portal_admin
26. septembar 2024. 08:00
Recept koji će oduševiti ljubitelje suvog voća i orašastih plodova, ali i kremastih kolača.
PODELI
F
T
G
P

Potrebno:

  • 1 kutija tosta
  • 200 g šlaga u prahu
  • 1 šoljica mleka
  • 1 šoljica lešnika
  • 1 šaka badema
  • 1 šaka suvih marelica
  • 1 šaka suvog grožđa

Priprema:

U činiju stavite umućen šlag pa malo-pomalo dodavati mleko sve vreme muteći mikserom. Kad se lepo zgusne, stavite u frižider na pola sata. Grožđe sitno naseckajte, a bademe i lešnike sameljite u blenderu, ali pazite da ne preterate da ne bude praškasto.

U šlag dodajte bademe, lešnike i grožđe, a pripremljene marelice nemojte rezati već ih ostavite sa strane. Tost narežite na komade i dodajte u šlag te sve dobro izmešajte.

Prebacite ga u kalup koji ste prethodno obložili prozirnom folijom, vrh zagladite špatulom i protresite da se ravnomerno rasporedi. Stavite u frižider da se stegne, najmanje tri sata.

Nakon što ga izvadite, stavite lim za pečenje preko kolača, zatim ga okrenite da ga prebacite na lim za pečenje. Ocedite marelice koje ste prethodno potopili u vruću vodu 15 minuta, dobro osušite i njima ukrasite kolač.

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Recept, turska princeza
Dnevni horoskop: Jarčevi – ne prepuštajte stvari slučaju, posebno kada je u pitanju vaša karijera
Na ovom italijanskom ostrvu ljudi žive bukvalno 100 godina! Ovo je njihova svakodnevica
23. jun 2025.portal_admin

Srpski esport tim se plasirao na prestižno Svetsko prvenstvo u Rijadu

21. jun 2025.Vanja Vidić

Reči Isidore Sekulić o sreći će vam promeniti pogled na život

21. jun 2025.portal_admin

Leto ima ukus i nije dijetalno!

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

23. jun 2025.portal_admin
Srpski esport tim se plasirao na prestižno Svetsko prvenstvo u Rijadu
21. jun 2025.Vanja Vidić
Reči Isidore Sekulić o sreći će vam promeniti pogled na život
21. jun 2025.portal_admin
Leto ima ukus i nije dijetalno!
20. jun 2025.portal_admin
U kojim sve zemljama važi naša zdravstvena knjižica: Znanje koje je dobro imati na putovanju
20. jun 2025.portal_admin
O rođendanskoj torti Jelene Đoković ne prestaje da se priča: Kada je vidite biće vam jasno zašto

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube