15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » TRI ZIMSKE ČORBE Prepune vitamina i neobičnih kombinacija, a najbolje gre...

Foto:pexels

TRI ZIMSKE ČORBE Prepune vitamina i neobičnih kombinacija, a najbolje greju telo!

Aska logo
portal_admin
23. decembar 2024. 09:22
Kako je zima već stigla, nudimo vam tri recepta za tri nesvakidašnje čorbe, koje će bez sumnje postati vaši kulinarski favoriti.
PODELI
F
T
G
P

ČORBA OD KARFIOLA I PRAZILUKA SA GREMOLATOM OD BADEMA

Kremasta čorba sa hrskavom i aromatičnom gremolatom biće savršena kao topli obrok nakon napornog hladnog dana.

Sastojci za čorbu:

  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 1 kašičica putera
  • 1 veći praziluk
  • 1 crni luk
  • 1 štap celera
  • 2 čena belog luka
  • 1 karfiol srednje veličine
  • 4 šolje bujona od povrća
  • ½ šolje pavlake za kuvanje

Sastojci za gremolatu

  • ½ kašičice maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica sveže majčine dušice
  • ½ šolje tostiranih listića badema
  • ¼ šolje sveže iseckanog peršuna
  • 2 kašičice sveže iseckanog vlašca

Priprema:

Ugrejte maslinovo ulje i puter u većoj šerpi. Ubacite iseckan praziluk, luk, i celer. Mešajte 10-12 minuta dok povrće ne omekša. Na kraju dodajte sitno seckani beli luk, pa mešajte još 1 minut. Ubacite prethodno odvojene i iseckane cvetove i listove karfiola, uspite bujon, i pustite da se sve krčka 6-8 minuta. Štapnim mikserom izblendajte čorbu dok ne dobije glatku i gušću teksturu.

Gremolatu napravite tako što ćete u manjem tiganju, i u maslinovom ulju, propržiti beli luk i majčinu dušicu na 2 minuta. Sklonite tiganj sa ringle, pa dodajte bademe, peršun, i vlašac. Dobro promešajte i pospite preko čorbe kada je budete servirali.

ČORBA OD PARADAJZA SA KELJOM I LEBLEBIJAMA

Ova izuzetno zdrava čorba puna vitamina i minerala okrepiće vas u svakom trenutku.

Foto: Pexels

Sastojci:

  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašičica narendane kore limuna
  • ½ kašičice čilija u prahu
  • ½ kašičice semenki komorača
  • 1 konzerva seckanog paradajza
  • 10 šolja obarenih listova kelja (bez centralne stabljike)
  • 1 konzerva leblebija
  • rendani parmezan
  • kriške limuna

Priprema:

U velikoj šerpi, na maslinovom ulju kratko propržite izdrobljeni beli lik i rendanu koru limuna. Dodajte čili u prahu i semenke komorača, pa propržite još 2 minuta. Ubacite paradajz iz konzerve, 3 šolje vode, i 1 kašičicu soli. Kada provri dodajte prethodno obareni kelj, i kuvajte 4 minuta. Nakon toga sipajte konzervu prethodno propranih leblebija, te kuvajte sve zajedno još 2 minuta. Poslužite čorbu sa preko narendanim parmezanom i kriškom limuna.

ČORBA OD BUNDEVE SA BELIM PASULJEM I AROMATIČNIM KUS-KUSOM

Iznenađujuća kombinacija ukusa oduševiće sve, a naročito one koji tvrde da nisu ljubitelji čorbe.

Foto: Pexels

Sastojci:

  • ½ manje bundeve
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 mali komad đumbira
  • 6 šolja bujona od povrća
  • 1 konzerva belog pasulja
  • ½ šolje kus-kusa
  • 1 mladi luk
  • ¼ šolje svežeg korijandera
  • ¼ šolje tostiranih pistaća (opciono)
  • ¼ šolje seckanih suvih kajsija (opciono)

Priprema:

Isecite bundevu na kockice, pa je propržite na jednoj kašičici maslinovog ulja oko 8 minuta. U drugoj šerpi, na 6 minuta propržite sitno isečen crni luk, beli luk, i đumbir. Uspite bujon i dodajte bundevu, pa pustite da provri. Pasulj iz konzerve malo properite, iznječite viljuškom, a zatim dodajte u čorbu. Kus-kus pripremite odvojeno prema uputstvu sa pakovanja. Pomešajte ga sa na kolutiće iseckanim mladim lukom, svežim korijanderom, i ukoliko želite – pistaćima i kajsijama. Ovaj kus-kus služite preko čorbe.

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
čorbe, Karfiol, Paradajz
Jedan ukras na vrhu jelke ima moćnu simboliku, za njega se veže stara legenda – stavite ga i vi
Dnevni horoskop: Slobodnim Lavovima stiže šarmantna osoba, Vagama novac
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube