Ruska salata

Foto: Profimedia
Potrebno je:
150 grama krompiraž
150 grama šargarepe
150 grama graška(može i zamrznut)
150 grama kiselih krastavčića
200 grama kuvane šunke (stišnjene)
300 grama majoneza (light)
2 kuvana jajeta
kašika senfa
2 kašike limunovog soka
so, biber
Priprema:
Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek (oko 15 minuta). Šunku, kisele krastavčiće i kuvana jaja iseći na kockice. Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.
Francuska salata

Foto: Profimedia
Potrebno je:
800 grama šunke
400 grama mariniranih šampinjona
10 komada kiselih krastavčića
300 grama kačkavalja
300 mililitara majoneza
2 čaše kisele pavlake
Priprema:
Šunku, krastavčiće i kačkavalj iseckati na kockice pa dodati šampinjone iseckane na listiće. Pomešati majonez i pavlaku pa sve sjediniti i začiniti po ukusu biberom.
Mimoza salata

Foto: Profimedia
Potrebno je:
200 grama šunke narendane
200 grama kačkavalja krupno narendanog
3 tvrdo skuvana jajeta
100 grama majoneza
1 -2 kisele pavlake
so po ukusu
Priprema
U velikoj providnoj činiji narendajte krupno šunku pa preko narendajte fetu. Iznad fete narendajte šunku i premažite je majonezom. Onda narendajte 2 cela jaja i belance od 3 jaja. Ako je kačkavalj slan nemojte soliti jaja. Pospite 3/4 kačkavalja preko i premažite pavlakom. Nakon toga pospite kačkavaljem i sitno narendanim žumancem. Preko toga možete premazati još jedan sloj majoneza.
Prijatno!
Uspešno ste se prijavili