Preporučuje se da ih stavite u frižider sa špicastim krajem okrenutim prema dole kako bi se žumance održalo u sredini belanca. Takođe, naglašava se važnost korišćenja jaja pre isteka roka trajanja.
Meri Beri objašnjava da držanje jaja u frižideru produžava njihovu svežinu. Preporučuje se smeštaj na polici frižidera umesto u vratima, kako bi se izbegle promene temperature koje mogu uzrokovati kondenzaciju. Ova kondenzacija, kako naglašava stručnjak za bezbednost hrane Džena Keli, može povećati rizik od problema s bakterijama.

Stručnjak za bezbednost hrane, Silvija Anderson, dopunjuje savet o čuvanju jaja u frižideru, naglašavajući da je idealna temperatura između 0 i 5 stepeni Celzijusa. Ona ističe da frižider pomaže usporavanju rasta bakterija i sprečava brzo kvarenje jaja. Važno je održavati konstantnu temperaturu u frižideru, izbegavati fluktuacije koje mogu izazvati kondenzaciju na ljusci jaja i podstaknuti rast bakterija.
Silvija Anderson preporučuje i izbegavanje postavljanja jaja blizu zadnjeg dela frižidera gde su temperature niže. Umesto toga, jaja treba držati u glavnom delu frižidera, a ne u vratima. Ona napominje da su vrata zapravo najtopliji deo frižidera, jer temperatura raste i pada prilikom otvaranja i zatvaranja vrata. Zbog toga neki stručnjaci sugerišu da bi trebalo izbegavati postavljanje mleka u deo vrata frižidera. Takođe, mnoge druge namirnice, uključujući banane i krompir, najbolje je držati u frižideru kako bi se očuvala njihova optimalna svežina, prema savetu stručnjaka.
PROČITAJTE JOŠ:
Ludo testo je poslednji hit srpskih domaćica: Evo kako se pravi i zašto ga toliko vole!
Moćni napitak za detoks sa peršunom: Evo zašto je ova biljka veliki saveznik u borbi za zdravlje
Recept: Zdrav hleb od tri vrste brašna koji krcka pod zubima i može da se jede nekoliko dana
Uspešno ste se prijavili
Izvor:Mondo.rs