Kada kažemo utrkuju onda to mislimo bukvalno, budući da je prethodna dva meseca u svim gradovima naše zemlje išao karavan „Izađi mi na teglu“, a stručni žiri birao je najukusnije ajvare. Pobednici iz svih gradova ukrstili su varjače u Beogradu na velikom finalu.
Titulu najboljih ajvar majstora u Srbiji za 2018. godinu dobila je ekipa „Pucke“ iz Brusa. Mi smo prisustvovali ovoj manifestaciji u želji da pronađemo pravi recept za ajvar. Imali smo priliku i da porazgovaramo sa kuvarom Stambolom Geštamovim koji je bio u žiriju.

Foto: Dragan Mujan
Kako je on naglasio ajvar ne podrazumeva nikakve dodatke luka i ostalih začina, takođe u njega se ne stavlja patlidžan, ne sadrži konzervanse, a potrebno je da se paprika dobro ispeče i da ne pregori.
Detaljan postupak pravljenja najboljeg ajvara pogledajte u video prilogu:
Pročitaj još:
Pročitaj još:
Idealna namirnica za mnoge boljke: Jedite kiseli kupus i ne brinite se za zdravlje!
Uspešno ste se prijavili