Do septembar je ostalo još nekoliko dana, a domaćice su se već bacile na spremanje zimnice i turšije. Pored džemova, slatkih i ajvara, turšija je neizostavni deo svakog špajza.
Evo kako da pripremite savršenu parenu turšiju!

SASTOJCI:
- 10 kg crvene paprike
- 600 g krupnije soli + za salamuru
- 3 l sirćeta 2
- 50 ml ulja
- 15 g listova lovora
- 15 g pimenta
- 15 g bibera
- 2 kašike meda
- 4 korena rena
PRIPREMA:
Paprike operite i očistite. Napravite rastvor od vode i sirćeta u odnostu 1:3 da provri. Dodajte začine, so, ulje i med. Paprike stavite u vrelu marinadu, ostavite ih 1-2 minuta da stoje u njoj, dok ne promene boju u narandžastu. Ostavite da se ohlade. Poređajte u tegle, u svaku dodajte komadić rena, pa prelijte hladnom salamurom (so rastvorena u vodi, na 5 litara vode ide 300 g soli).
Prijatno!
PROČITAJTE JOŠ:
Sve miriše na pečene paprike! Slavica zna tajnu pravog ajvara i sprema ga već 10 godina
Sok od paradajza nije samo za kuvanje i evo zašto bi trebalo što češće da se pije
Doktori masovno preporučuju mediteransku dijetu: Nova studija pokazuje još neke blagodeti ove ishrane, pored gubljenja kilograma
Uspešno ste se prijavili
Izvor:Srećna.rs