Predivna sočna krmenadla punjena suvim šljivama i kajsijama, a umotana u slaninicu. Prste da poližete!
Potrebno je:
svinjska krmenadla bez kostiju 2 kilograma
sveža mesnata slanina 300 grama
suve šljive 5

Foto: Profimedia
suve kajsije 5
krompir 5
šargarepa 2 korena
beli luk 2-3 čena
svež bosiljak nekoliko listića
bistra goveđa supa 1/2 litara
Priprema:
Očišćenu krmenadlu staviti na radnu površinu, posuti je solju i utrljati listove bosiljka. Uz ivicu poređati naizmenično suve šljive i suve kajsije. Uviti je u rolat. Odozgo ponovo malo posoliti i poređati nekoliko listića bosiljka. Tako pripremljen rolat, pažljivo prekriti režnjevima mesnate sveže slanine, tako da svaki sledeći naleže po centimetar na prethodnom. Postaviti rolat u podmazan pleh gde će se peći, sa strane poređati očišćeni krompir, šargarepu i seckani beli luk.
Skuvati u pola litre vode jednu kocku goveđe supe i tom supom preliti rolat u plehu. Sve prekriti aluminijumskom folijom i staviti u rernu da se peče na 220 stepeni bar 90 minuta. Proveriti kako je pečen rolat i na desetak minuta pred kraj pečenja skloniti foliju i ostaviti da dobije lepu rumenu boju. Kada je pečeno, izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo prohladi. Seći komade željene debljine i služiti.
Pročitaj još:
Pileća harmonija ili morsko osveženje? Probajte ove ukusne i zdrave sendviče!
Naučite kako se postaje profesionalni kuvar, a neka vam u tome pomogne recept lososa sa povrćem
Uspešno ste se prijavili