15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Sočne, ukusne i pikantne: Ovakve krmenadle do sada niste probali!
Prase

Foto:Profimedia

Sočne, ukusne i pikantne: Ovakve krmenadle do sada niste probali!

Marta Buzurović
14. novembar 2017. 12:54
Ovo jednostavno morate da probate!
PODELI
F
T
G
P

Predivna sočna krmenadla punjena suvim šljivama i kajsijama, a umotana u slaninicu. Prste da poližete!

Potrebno je:

svinjska krmenadla bez kostiju 2 kilograma

sveža mesnata slanina 300 grama

suve šljive 5

Prase

Foto: Profimedia

suve kajsije 5

krompir 5

šargarepa 2 korena

beli luk  2-3 čena

svež bosiljak nekoliko listića

bistra goveđa supa 1/2 litara

Priprema:

Očišćenu krmenadlu staviti na radnu površinu, posuti je solju i utrljati listove bosiljka. Uz ivicu poređati naizmenično suve šljive i suve kajsije. Uviti je u rolat. Odozgo ponovo malo posoliti i poređati nekoliko listića bosiljka. Tako pripremljen rolat, pažljivo prekriti režnjevima mesnate sveže slanine, tako da svaki sledeći naleže po centimetar na prethodnom. Postaviti rolat u podmazan pleh gde će se peći, sa strane poređati očišćeni krompir, šargarepu i seckani beli luk.

Skuvati u pola litre vode jednu kocku goveđe supe i tom supom preliti rolat u plehu. Sve prekriti aluminijumskom folijom i staviti u rernu da se peče na 220 stepeni bar 90 minuta. Proveriti kako je pečen rolat i na desetak minuta pred kraj pečenja skloniti foliju i ostaviti da dobije lepu rumenu boju. Kada je pečeno, izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo prohladi. Seći komade željene debljine i služiti.

Pročitaj još:

Pileća harmonija ili morsko osveženje? Probajte ove ukusne i zdrave sendviče!

Naučite kako se postaje profesionalni kuvar, a neka vam u tome pomogne recept lososa sa povrćem

Ukus Italije u vašoj kuhinji: Pica sa sirom i mocarelom

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Krmenadle, Meso, Rolat, Ručak
SREĆA Ako je ne budete tražili, gušili ili pritiskali ona će sigurno sama doći!
Puštajte bebi muziku dok je još u stomaku, evo i razloga zašto!
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube