Za testo:
185 grama brašna,
113 grama putera, (sobne temperature)
130 grama šečera,
3 velika jajeta,
60 mililitara mleka,
1 kašičica vanilinog ekstrakta,
1 i po kašičica praška za pecivo
četvrtina kašičice soli
70 grama sitno iseckane crne čokolade
Za krem:

Foto: Profimedia
250 grama putera, (sobne temperature)
500 grama šećera u prahu,
2 kašičice mleka,
kašičica ekstrakta vanile
Korak 1: Uključite rernu na180o – 200oC. Pripremite kalupe za mafine.
Prosejte brašno u činiju (ovo je dobro da uradite, kako se u vašem testu ne bi stvarale grudvice).
Puter umutite sa šećerom, a zatim dodajte jaja, mleko, prašak za pecivo, čokoladu i vanilu. Mikserom uljučenim na najmanjoj brzini, mutite otprilike 2 minuta.
Testo bi trebalo da bude lepljivo i lako da se razvlači. Pripremljenim testom napunite oko 3/4 kalupa. Testo će u procesu pečenja da naraste i napuniće čitav kalup. Pecite 25 minuta. Ostavite da stoji u plehu 5 minuta, pa ih izvadite na žicu da se hlade.
Korak 2: U međuvremenu počnite da pripremate krem. Mikserom umutite puter dok ne dobije svetlu boju i ne postane kremast. Dodajte šećer u prahu, ekstrakt vanile i mleko, pa ponovo mutite. Izdvojite malo krema sa strane. Sipajte plavu boju toliko da krem bude svetlo plav, a krem koji ste izdvojili neka bude beo.
Ubacite krem u špric za dekorisanje i prekrijte gornji deo svakog mafina. Isperite lepo špric pa ubacite beli krem i istisnite bele tačkice kao sneg.
Prijatno!
Uspešno ste se prijavili