15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Snežni kolači: Ukusni novogodišnji kapkejkovi

Snežni kolači: Ukusni novogodišnji kapkejkovi

Marta Buzurović
27. decembar 2016. 13:28
Evo ukusnog dezerta za novogodišnju noć!
PODELI
F
T
G
P

Za testo:

185 grama brašna,

113 grama putera, (sobne temperature)

130 grama šečera,

3 velika jajeta,

60 mililitara mleka,

1 kašičica vanilinog ekstrakta,

1 i po kašičica praška za pecivo

četvrtina kašičice soli

70 grama sitno iseckane crne čokolade

Za krem:

Kapkejkovi

Foto: Profimedia

250 grama putera, (sobne temperature)

500 grama šećera u prahu,

2 kašičice mleka,

kašičica ekstrakta vanile

Korak 1: Uključite rernu na180o – 200oC. Pripremite kalupe za mafine.

Prosejte brašno u činiju (ovo je dobro da uradite, kako se u vašem testu ne bi stvarale grudvice).

Puter umutite sa šećerom, a zatim dodajte jaja, mleko, prašak za pecivo, čokoladu i vanilu. Mikserom uljučenim na najmanjoj brzini, mutite otprilike 2 minuta.

Testo bi trebalo da bude lepljivo i lako da se razvlači. Pripremljenim testom napunite oko 3/4 kalupa. Testo će u procesu pečenja da naraste i napuniće čitav kalup. Pecite 25 minuta. Ostavite da stoji u plehu 5 minuta, pa ih izvadite na žicu da se hlade.

Korak 2: U međuvremenu počnite da pripremate krem. Mikserom umutite puter dok ne dobije svetlu boju i ne postane kremast. Dodajte šećer u prahu, ekstrakt vanile i mleko, pa ponovo mutite.  Izdvojite malo krema sa strane. Sipajte plavu boju toliko da krem bude svetlo plav, a krem koji ste izdvojili neka bude beo.

Ubacite krem u špric za dekorisanje i prekrijte gornji deo svakog mafina. Isperite lepo špric pa ubacite beli krem i istisnite bele tačkice kao sneg.

Prijatno!

 

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Kapkejk, Nova godina, Recept
Najlepši nokti za novogodišnju noć: Ideje koje ćete odmah isprobati!
Vaš Sneško Belić! Napravite već danas ovaj novogodišnji ukras
4. jun 2025.portal_admin

ČUDO ŽIVOTA! Šta se dešava u telu žene tokom porođaja?

4. jun 2025.portal_admin

Ako ste pobornik prirodne kozmetike, na lice pre stavite PARADAJZ, nego krastavac – evo i zašto

4. jun 2025.portal_admin

Uloga zadnjice na telo koju zanemarujemo: Zašto treba da jačate gluteus, a nije zbog izgleda

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

4. jun 2025.portal_admin
ČUDO ŽIVOTA! Šta se dešava u telu žene tokom porođaja?
4. jun 2025.portal_admin
Ako ste pobornik prirodne kozmetike, na lice pre stavite PARADAJZ, nego krastavac – evo i zašto
4. jun 2025.portal_admin
Uloga zadnjice na telo koju zanemarujemo: Zašto treba da jačate gluteus, a nije zbog izgleda
4. jun 2025.portal_admin
Kako da pravilno koristite lubrikant i šta treba da izbegavate
3. jun 2025.portal_admin
Ženski mozak bolje pamti bivšeg partnera, nego šifru za mejl: Evo zašto je to tako!

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube