15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Snežni kolači: Ukusni novogodišnji kapkejkovi

Snežni kolači: Ukusni novogodišnji kapkejkovi

Marta Buzurović
27. decembar 2016. 13:28
Evo ukusnog dezerta za novogodišnju noć!
PODELI
F
T
G
P

Za testo:

185 grama brašna,

113 grama putera, (sobne temperature)

130 grama šečera,

3 velika jajeta,

60 mililitara mleka,

1 kašičica vanilinog ekstrakta,

1 i po kašičica praška za pecivo

četvrtina kašičice soli

70 grama sitno iseckane crne čokolade

Za krem:

Kapkejkovi

Foto: Profimedia

250 grama putera, (sobne temperature)

500 grama šećera u prahu,

2 kašičice mleka,

kašičica ekstrakta vanile

Korak 1: Uključite rernu na180o – 200oC. Pripremite kalupe za mafine.

Prosejte brašno u činiju (ovo je dobro da uradite, kako se u vašem testu ne bi stvarale grudvice).

Puter umutite sa šećerom, a zatim dodajte jaja, mleko, prašak za pecivo, čokoladu i vanilu. Mikserom uljučenim na najmanjoj brzini, mutite otprilike 2 minuta.

Testo bi trebalo da bude lepljivo i lako da se razvlači. Pripremljenim testom napunite oko 3/4 kalupa. Testo će u procesu pečenja da naraste i napuniće čitav kalup. Pecite 25 minuta. Ostavite da stoji u plehu 5 minuta, pa ih izvadite na žicu da se hlade.

Korak 2: U međuvremenu počnite da pripremate krem. Mikserom umutite puter dok ne dobije svetlu boju i ne postane kremast. Dodajte šećer u prahu, ekstrakt vanile i mleko, pa ponovo mutite.  Izdvojite malo krema sa strane. Sipajte plavu boju toliko da krem bude svetlo plav, a krem koji ste izdvojili neka bude beo.

Ubacite krem u špric za dekorisanje i prekrijte gornji deo svakog mafina. Isperite lepo špric pa ubacite beli krem i istisnite bele tačkice kao sneg.

Prijatno!

 

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Kapkejk, Nova godina, Recept
Najlepši nokti za novogodišnju noć: Ideje koje ćete odmah isprobati!
Vaš Sneško Belić! Napravite već danas ovaj novogodišnji ukras
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube