Posle džemova i slatkih, kao i pinđura, ljutenice i ajvara, na red je došla turšija. Reska i kiselkasta, idealna je kako za kako posne, tako i mrsne trpeze. Neizostavni deo svake slave, okupljanja, jesenjih i zimskih druženja, savršena crvena paprika iz turšije.

Mi vam danas donosimo recept domaćice Slavice za njene zdrave Kisele paprike!
SASTOJCI:
- 8 kilograma crvenih paprika
- pola litra alkoholnog sirćeta
- 300 grama šećera
- 250 grama soli
PRIPREMA:
Parike očistiti od semenki. Staviti ih položene u veliku šerpu, preliti sirćetom, dodati so i šećer i poklopiti velikim poklopcem. Na poklopac stavite neki teret, da bi paprike otpustile vodu.
Ostaviti ih 48 sati.
Posle 48 sati, paprike uspravno pakovati u tegle, naliti tečnošću iz šerpe i zatvoriti tegle poklopcima koji dobro dihtuju.
Na dno velike šerpe stavite krpu, da se tegle sa paprikama ne bi klizale. Ređati tegle. Kada poređate tegle, u šerpu nalijte vode do pola tegli. Staviti na jaku vatru i kada provre, ostaviti da vriju pet minuta.
Skinuti sa vatre, sačekati da se ohlade. Izvaditi tegle iz šerpe i ređati u ostavu.
PROČITAJTE JOŠ:
Sprema se turšija! Recept za savršenu PARENU papriku sa jednim iznenađujućim sastojkom koji će svaka domaćica obožavati
Sve miriše na pečene paprike! Slavica zna tajnu pravog ajvara i sprema ga već 10 godina
Spremite domaću ljutenicu! Možda zahteva malo više vremena, ali trud se isplati
Uspešno ste se prijavili