Danas pišemo o poslastici koja se sprema od srca.
Mnogi upravo vazdušasti mekani keks u obliku srca zovu još i „galete„, a u Americi je poznat pod nazivom „vafl„. Nama je drag i kao „bakin kolač“. Naravno, moguće je da bude i drugog oblika, ali najzastupljeniji je srcasti. Sve zavisi od kalupa koji imate.
Bilo mekane ili čvrste, u obliku srca, romboida ili kvadrata, ovo je definitivno poslastica za svakog ko voli slatko. Možete nedeljnu trpezu da obogatite galetama, jer sa njima nema greške. S tim u vezi pišemo vam recept kako biste mogli da već sad krenete da ga pravite.
Potrebno je:

Foto: Profimedia
Jedan vanilin šećer
Pola kesice praška za pecivo
Tri cela jaja
Čaša šećera (mera nek vam bude čaša od kupovnog jogurta)
Čaša ulja (čaša od jogurta)
Tri čaše brašna (čaša od jogurta)
Šoljica (od crne kafe) puna mleka
Priprema:
Prvo umutite tri cela jaja sa mikserom pa u njih dodajte ostale sastojke. Neka vam testo bude mekše i za lakše stavljanje na tost poslužite se dvema kašičicama. Keks možete da dekorišete po želji: šećerom u prahu, topljenom čokoladom ili džemom.
Prijatno.
Pročitaj još:
Bilo da ih jedete u vidu bombona ili preliva, napravite KARAMELE po svom ukusu i to SAMI!
Kremasta prolećna poslastica: Kokosova torta kao simbol pravog uživanja!
Probala sam tufahije bez JABUKA i odmah tražila recept kuvaru! Probajte i vi ovaj bosanski desert
Uspešno ste se prijavili