Iako je pasta sa piletinom jelo koje ima na stotine varijanti i ne možete da omanete, ispratite naš recept bogat začinima i ulepšajte sebi početak vikenda.

Sastojci:
- 500 g testenine za kuvanje
- 500 ml neutralne pavlake
- 500 g pilećeg filea (iseckan na sitne kockice)
- peršun
- 200 g gauda sira
- biber
- so
- ruzmarin
- bosiljak
- beli luk
- ulje
Priprema:
U jedan dublji tiganj na ulju propržiti piletinu dok ne porumeni i bude gotova, a zatim dodati beli iseckani luk i začine pa doliti i pavlaku i peršun. Kuvati na srednjoj vatri oko desetak minuta i skloniti sa vatre. U šerpu na drugoj strani skuvati testeninu sa malo soli, i kada bude gotova procediti je. U šerpu dodati sos sa piletinom i izrendati sir pa sve lepo promešati. Servirati na tanjire dok je toplo.
PROČITAJTE JOŠ:
Napravite viralni pasta čips i zaboravite na grickalice iz prodavnice!
Kada zamiriše sveži bosiljak u kuhinji znači da se sprema dobra pasta: Pravi recept za pesto đenoveze!
Pasta sa tunjevinom i povćem – jedan od najboljih obroka tokom leta!
Uspešno ste se prijavili
Izvor:Srećna