15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Savršenstvo u šoljici: Kako se pravi čuveni espresso?
Espreso, Kafa, Hrana

Foto:Profimedia

Savršenstvo u šoljici: Kako se pravi čuveni espresso?

Marta Buzurović
28. mart 2016. 20:48
Svaka od nas je često uživala u dobrom društvu uz šoljicu toplog espresa. Da li ste se ikada zapitale kako se pravi ova čuvena kafa?
PODELI
F
T
G
P

Po pravilu, espreso je kratka kafa koja se može popiti u jednom gutljaju. Pravi se od posebnih vrsta kafa, Robuste i Arabike pomoću aparata kojima se vrela voda pod jakim pritiskom propušta kroz krupnije mlevenu kafu, a ceo proces traje oko 30 sekundi. Espreso kafa ima nekoliko oblika, kratak espreso- ristreto, normalan- clasico i duži- lungo. U espreso se nikada ne stavlja obrano mleko, već punomasno. Masnoća mleka pojačava ukus kafe i daje joj finu aromu. Kako izgleda proces pripreme pogledajte u videu:

Dobar espreso mora da ima ravnomernu penu od kafe, bež boje i debelu dva milimetra, ujednačenog tona, bez tamnih oboda. Ako osetite da cela prostorija miriše na sveže spremljenu kafu, vaš espreso je baš onakav kakav treba da bude. Ako nema izrazito jakog mirisa dobili ste bajatu ili loše spremljenu kafu. Ukus espresa mora da bude pun i jak, a sastav gust.

Espreso ima poseban ukus koji nijednog ljubitelja kafe ne ostavlja ravnodušnim. Pronađite svoj kutak i uživajte u ovoj jedinstvenoj kafi.

 

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana
Espreso, Hrana, Kafa
VIDEO: Sir koji ne goji
Spot nasilju nad ženama: Ana Grubin rasplakala publiku u TLZP
19. maj 2025.portal_admin

Zaboravite na šlauf oko stomaka uz pomoć saveta nutricionista – primenjivi u svakodnevici

12. maj 2025.portal_admin

Doktori će vam uvek preporučiti mediteransku dijetu – evo i zašto

11. maj 2025.portal_admin

Uklonite lak za nokte sa garderobe i nameštaja BEZ ACETONA: Super trikovi koji pomažu

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube