15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Savršenstvo u šoljici: Kako se pravi čuveni espresso?
Espreso, Kafa, Hrana

Foto:Profimedia

Savršenstvo u šoljici: Kako se pravi čuveni espresso?

Marta Buzurović
28. mart 2016. 20:48
Svaka od nas je često uživala u dobrom društvu uz šoljicu toplog espresa. Da li ste se ikada zapitale kako se pravi ova čuvena kafa?
PODELI
F
T
G
P

Po pravilu, espreso je kratka kafa koja se može popiti u jednom gutljaju. Pravi se od posebnih vrsta kafa, Robuste i Arabike pomoću aparata kojima se vrela voda pod jakim pritiskom propušta kroz krupnije mlevenu kafu, a ceo proces traje oko 30 sekundi. Espreso kafa ima nekoliko oblika, kratak espreso- ristreto, normalan- clasico i duži- lungo. U espreso se nikada ne stavlja obrano mleko, već punomasno. Masnoća mleka pojačava ukus kafe i daje joj finu aromu. Kako izgleda proces pripreme pogledajte u videu:

Dobar espreso mora da ima ravnomernu penu od kafe, bež boje i debelu dva milimetra, ujednačenog tona, bez tamnih oboda. Ako osetite da cela prostorija miriše na sveže spremljenu kafu, vaš espreso je baš onakav kakav treba da bude. Ako nema izrazito jakog mirisa dobili ste bajatu ili loše spremljenu kafu. Ukus espresa mora da bude pun i jak, a sastav gust.

Espreso ima poseban ukus koji nijednog ljubitelja kafe ne ostavlja ravnodušnim. Pronađite svoj kutak i uživajte u ovoj jedinstvenoj kafi.

 

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana
Espreso, Hrana, Kafa
VIDEO: Sir koji ne goji
Spot nasilju nad ženama: Ana Grubin rasplakala publiku u TLZP
28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

25. avgust 2025.portal_admin

Uredite dom ove jeseni i budite u trendu: Šest stilskih pravila koja ne smete propustiti

21. avgust 2025.portal_admin

Bitno je da li u kupus salatu prvo stavljate ulje ili sirće: Neša Travka otkriva redosled začinjavanja

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube