15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Savršen posni ručak: Sjajni ukusi brzo i lako

Savršen posni ručak: Sjajni ukusi brzo i lako

Marta Buzurović
17. decembar 2016. 07:28
Evo predloga za ukusan posni ručak ili večeru.
PODELI
F
T
G
P

Oslić sa pečurkama

 Potrebno je:

300 grama šampinjona

2 kašike ulja

100 grama luka

2 bela luka

400 grama pelata

8 zelenih maslina

1 kašika vegete

Crni biber

4 panirana oslića

ulje za prženje

limun

Priprema:

Pečurke operite pod mlazom vode i narežite na tanke listiće.

Na zagrejanom ulju pržite naseckani luk, beli luk, dodajte pečurke, dodajte pelat, masline,biber i vegetu. Dinstajte dok tečnost ne ispari.

Za to vrijeme ispržite ribu, pa na svaki odrezak stavite krug limuna.

Pečenu ribu poslužite s umakom od pečuraka.

 Punjene paprike

Potrebno je:

10 komada suvih paprika

3 srednje glavice crnog luka

400-500 g šampinjona

2 šoljice pirinča

0,5 litara paradajz sosa (ili domaćeg kuvanog paradajza)

1 šoljica vode

peršun (može i suvi)

biber, vegeta

2 šoljice ulja

 Priprema:

Suve paprike potopiti u vrelu vodu da odstoje 1 sat kako bi nabubrele.

Izdinstati luk pa dodati sitno seckane šampinjone. Pobiberiti i dodati začin C ili vegetu i seckan peršun.

Obariti pirinač i dodati ga u izdinstane šampinjone s lukom.

Ovom smesom puniti paprike koje su prethodno oceđene od vode.

Podmazati vatrostalnu posudu i ređati napunjene paprike. Preliti ih sa paradajz sosom i vodom.

Na 200C peći ih u rerni dok tečnost ne ispari, tj. dok se ne zapeku paprike.

Rižoto

Potrebno je:

150 grama pirinča okruglog zrna

1 velika glavica sitno seckanog crnog luka,

1 velika šargarepa,

4 čena belog luka,

1 crvena paprika,

1 žuta paprika,

1 ljuti feferončić (po želji),

250 grama šampinjona,

1 kašika peršuna,

Po potrebi voda

Priprema:

Propržite sitno isečenu veću glavicu crnog luka. Dodajte šampinjone, manje isecite ih na pola, a veće na četvrtine. Zatim dodajte paprike iseckane na kockice , a ako želite da sve zaljutite ubacite celu feferonu ili drugu ljutu papriku.
Na kraju dodati sitno sečen beli luk i sve zajedno propržite

U povrće dodajte pirinač  i propržite ga vrlo kratko zajedno sa povrćem, mešajte sve vreme. Dodajte malo vode I belog vina.

 

 

 

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Hrana, Post, Riba, Ručak, slava
Pitali ste advokata da li se bolesnik lišava nasledstva? Ovo je njegov odgovor
Horoskop: Nekima bi bilo bolje da ovu nedelju prespavaju
6. jun 2025.portal_admin

Napravite domaći sok od jagoda – pravo letnje osveženje

6. jun 2025.portal_admin

Zanimljive činjenice: Zašto su tanjiri većinom okruglog oblika?

6. jun 2025.portal_admin

OČISTITE SAME KLIMU Sve što vam treba je volja i stvari koje imate u kući

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

6. jun 2025.portal_admin
Napravite domaći sok od jagoda – pravo letnje osveženje
6. jun 2025.portal_admin
Zanimljive činjenice: Zašto su tanjiri većinom okruglog oblika?
6. jun 2025.portal_admin
OČISTITE SAME KLIMU Sve što vam treba je volja i stvari koje imate u kući
6. jun 2025.portal_admin
Danas je iz numerološkog ugla MAGIČAN DAN: Sve će biti u balansu, a dolazi i do buđenja srca
4. jun 2025.portal_admin
ČUDO ŽIVOTA! Šta se dešava u telu žene tokom porođaja?

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube