Oslić sa pečurkama
Potrebno je:
300 grama šampinjona
2 kašike ulja
100 grama luka
2 bela luka
400 grama pelata
8 zelenih maslina
1 kašika vegete
Crni biber
4 panirana oslića
ulje za prženje
limun
Priprema:
Pečurke operite pod mlazom vode i narežite na tanke listiće.
Na zagrejanom ulju pržite naseckani luk, beli luk, dodajte pečurke, dodajte pelat, masline,biber i vegetu. Dinstajte dok tečnost ne ispari.
Za to vrijeme ispržite ribu, pa na svaki odrezak stavite krug limuna.
Pečenu ribu poslužite s umakom od pečuraka.
Punjene paprike
Potrebno je:
10 komada suvih paprika
3 srednje glavice crnog luka
400-500 g šampinjona
2 šoljice pirinča
0,5 litara paradajz sosa (ili domaćeg kuvanog paradajza)
1 šoljica vode
peršun (može i suvi)
biber, vegeta
2 šoljice ulja
Priprema:
Suve paprike potopiti u vrelu vodu da odstoje 1 sat kako bi nabubrele.
Izdinstati luk pa dodati sitno seckane šampinjone. Pobiberiti i dodati začin C ili vegetu i seckan peršun.
Obariti pirinač i dodati ga u izdinstane šampinjone s lukom.
Ovom smesom puniti paprike koje su prethodno oceđene od vode.
Podmazati vatrostalnu posudu i ređati napunjene paprike. Preliti ih sa paradajz sosom i vodom.
Na 200C peći ih u rerni dok tečnost ne ispari, tj. dok se ne zapeku paprike.
Rižoto
Potrebno je:
150 grama pirinča okruglog zrna
1 velika glavica sitno seckanog crnog luka,
1 velika šargarepa,
4 čena belog luka,
1 crvena paprika,
1 žuta paprika,
1 ljuti feferončić (po želji),
250 grama šampinjona,
1 kašika peršuna,
Po potrebi voda
Priprema:
Propržite sitno isečenu veću glavicu crnog luka. Dodajte šampinjone, manje isecite ih na pola, a veće na četvrtine. Zatim dodajte paprike iseckane na kockice , a ako želite da sve zaljutite ubacite celu feferonu ili drugu ljutu papriku.
Na kraju dodati sitno sečen beli luk i sve zajedno propržite
U povrće dodajte pirinač i propržite ga vrlo kratko zajedno sa povrćem, mešajte sve vreme. Dodajte malo vode I belog vina.
Uspešno ste se prijavili