Kozji sir ima jači miris i ukus od običnog pa ga često ne koristimo toliko u svakodnevnoj kuhinji. Ipak, poslužen na pravi nalin on može da bude pravo uživanje za gurmane. Evo recepta koji če sigurno oduševiti svakog gosta,
Kozji sir u maslinovom ulju
Potrebno je za jednu teglu:
2 kriške tvrdog kozjeg sira
8 mariniranih zelenih maslina
2 bela luka
8 suvih mariniranih crnih maslina

Foto: Profimedia
2 lista lovora
divlji origano
korijander
bosiljak
biber u zrnu
maslinovo ulje
Sir iseckajte na kockice. U čistu staklenu teglu ređajte red sira, sekcane masline, izmrvite origano i malo bosiljka, pospite malo korijandera, bibera, izgnječen beli luk pa ponovo stavite red sira i ponovite sve začine.
Tako ređajte dok ne napunite teglu. Lovorov list stavite po sredini tegle sa obe strane do zida tegle.
Kada ste naređali sav sir, teglu napunite maslinovim uljem. Zatvorite je celofanom ili bilo kakvim poklopcem.
Poslužite uz kvalitetno vino, pršutu i hleb od dobrog brašna.
Prijatno!
Uspešno ste se prijavili