15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Ručak za pet minuta! Probajte nudle na različite načine

Foto:Profimedia

Ručak za pet minuta! Probajte nudle na različite načine

Aska logo
Aska
6. oktobar 2017. 11:24
Danas je svetski Dan nudli!
PODELI
F
T
G
P

Ove ukusne nudle skoro svi vole, jer se spremaju brzo i lako! Sve što je potrebno je da ih stavite u vrelu vodu, prokuvate i sačekate nekoliko minuta da omekšaju. Onda možete do mile volje da eksperimentišete sa sastojcima i dodacima.

Ipak, mi smo za vas pronašli dva sjajna recepta koja će se svideti baš svakome!

Nudle sa povrćem i piletinom

Potrebno je:

Nudle

Foto: Profimedia

2 pakovanja nudli

150 grama pilećeg belog mesa

1 crvena paprika

1 šargarepa

1 mladi beli luk

1 mladi crni luk

Korijander

5 kašika soja sosa

5 kašika ulja od susama

1 kašičica gustina

1 kašičica šećera

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice sode bikarbone

Priprema:

Pileće meso iseći na tanke trake. Napraviti marinadu od 1 kašike soja sosa, gustina, šećera, soli, sode i 4 kašika vode. Ostaviti piletinu da se marinira oko pola sata.

U međuvremenu potopiti nudle u vrelu vodu i pustiti da odstoje 3 – 5 minuta, u zavisnosti od instrukcija na pakovanju. Kada su omekšale ocediti i dodati par kašika susamovog ulja i promešati.

U voku ili tiganju zagrejati ulje. Ocediti piletinu od viška marinade i propržiti. Ako je piletina tanko sečena trebaće oko nekoliko minuta. Izvaditi piletinu i nakon toga na jakoj vatri propržiti beli luk. Dodati seckanu šargarepu i papriku, Pržiti par minuta da povrće omekša (ali ne u potpunosti). Dodati nudle i piletinu i promešati. Skloniti sa vatre i dodati preostali soja sos i susamovo ulje. Na kraju dodati isečeni mladi crni luk i korijander.

*Dodatni savet: Soda i gustin su „tajni sastojci“ koji će učiniti da piletina bude sočna u mekana.

Za prženje koristite ulje koji nema ukus (kao maslinovo ulje). Susamovo ulje se koristi samo za davanje arome, nikako za prženje.

S obzirom da se svo povrće prži na jakoj vatri i kratko, bitno je da bude jednake veličine, kako bi se ravnomerno ispržilo. Beli luk seckajte krupnije, kako ne bi pregoreo.

Nudle sa kikirikijem

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Potrebno je:

svetlo susamovo ulje, suncokretovo ulje

2 srednja mlada luka

2 veća čena belog luka

komad svežeg đumbira, oko 2,5 cm dužine

3 kašike svetlog soja sosa

1 kašičica tamnog kineskog sirćeta (može i balzamiko)

1/2 kašičice šećera

1 kašičica vode

oko 70 g pečenog kikirikija

250 g nudli ili špageta

Priprema:

Mladi luk icecite na kolutove, odvojite beli deo. Sitno naseckajte beli luk ili ga istisnite na presu. Kikiriki usitnite, najbolje je da ga ubacite u jaču kesu, zatvorite i izudarate oklagijom.

U činijicu sipajte soja sos, sirće, vodu i šećer. Dobro promešajte da se šećer otopi.

Stavite lonac sa vodom u koju ste dodali pola kašičice soli da se kuva. Dok čekate da voda provri u vok sipajte malo suncokretovog i malo susamovog ulja, pa kada se zagreje dodajte beli deo mladog luka, beli luk i đumbir. Pržite kratko koliko da zamiriši. Pazite da vam ne zagori, ako zagori bacite. Sklonite sa ringle i prebacite na tanjir. Kada je voda provrila dodajte nudle. Kuvane nudle dobro ocedite i stavite u veću činiju. Dodajte pržene sastojke, mešavinu sa soja sosom, mladi luk i kikiriki pa sve dobro promešajte. Služite odmah!

Ne zaboravite da zaljutite.

Pročitaj još:

Kako sam se zaljubio u Francusku kuhinju: Brancin sa ukusnim grilovanim povrćem

Mnogo blagodeti, ali i po neka mana: Ovo je sve što treba da znate o kukuruzu šećercu

Ne volite da pijete vodku? Iskoristite je za ova ukusna krilca!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Hrana, Jelo, Kineska klopa, Klopa, Nudle
Da li biste ga prepoznali na prvi pogled? Naš pevač „preko noći“ drastično promenio izgled
Pas je najbolji partner za trčanje, ali pre ovakvog treninga morate da naučite OVE stvari
1. jul 2025.Anđela Stojković

10 letnjih rituala za buđenje ženske energije

1. jul 2025.portal_admin

Žene tvrde da ovaj začin prirodno briše bore sa lica

1. jul 2025.portal_admin

Da li papire za razvod lakše podnose žene ili muškarci – istraživači dali odgovor

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

1. jul 2025.Anđela Stojković
10 letnjih rituala za buđenje ženske energije
1. jul 2025.portal_admin
Žene tvrde da ovaj začin prirodno briše bore sa lica
1. jul 2025.portal_admin
Da li papire za razvod lakše podnose žene ili muškarci – istraživači dali odgovor
1. jul 2025.portal_admin
Iza glamura i aplauza krila se tuga Žiže Stojanović
1. jul 2025.portal_admin
Veliki horoskop za jul: Vreme snažne energije promena, ali i prilike za emocionalni rast

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube