Svakoga od nas miris ukusne hrane podseća na bakinu kuhinju. Mi vam donosimo recept jedne bake koja je pripremila prolećni pilav. U njemu nema mesa i odličan je za tople dane jer je lagano, a sito jelo.
Potrebno:
Dve do tri kašike maslaca
Mala konzerva graška
Nastrugani sir
¼ litre supe od mesa
Glavica sečenog crnog luka
250 grama šargarepe
So
Biber
Postupak:
Crni luk propržiti na maslacu da bude svetlo žut, dodati suvi pirinač i pržiti dok se postane staklast. Naliti ga supom, začiniti solju i biberom, prokuvati ga mešajući na laganoj vatri. U međuvremenu očišćenu šargarepu iseći na kolutove i dinstati dok ne bude gotova. Pažljivo je pomešati sa očišćenim graškom i pirinčem, sve zajedno ostaviti malo da postoji, zatim jelo začiniti, posuti sirom i poslužiti uz salatu. PRIJATNO!
Pročitaj još:
Miks kiselog, slatkog i kremastog: Torta od limuna za svačiji ukus!
Fondu, obrok od sira i starog hleba koji je brzo postao omiljena hrana širom sveta
Prolećni detoks: Pet koraka za oporavak organizma od zimske hrane
Uspešno ste se prijavili