Popularnost hrono hleba i dalje raste, što ne čudi s obzirom na to da je dobar za varenje, zahvaljujući raznovrsnim semenkama i pažljivom odabiru brašna. Hrono hleb koji sami napravite može se čuvati i koristiti tokom tri dana pre nego što ga u potpunosti pojedete.
Sastojci:
- 300 g raženog brašna
- 100 g speltinog brašna od celog zrna
- 100 g heljdinog brašna
- pola šolje semenki (lan, susam, semenke bundeve, semenke suncokreta)
- 4 kašike maslinovog ulja
- prstohvat soli
- 1 pakovanje praška za pecivo
- 1/2 kašike sode bikarbone
- 500 ml tople vode
Priprema:
Za pripremu hrono hleba, jednostavno pomešajte sve sastojke u jednoj posudi i dodajte toplu vodu. Potrebno je da testo bude mekše, ali ne previše mekano. Smesu stavite u kalup i pecite sat vremena na 200 stepeni Celzijusa, ili dok hleb ne dobije lepu koricu. Nakon pečenja, umotajte hleb u vlažnu kuhinjsku krpu i konzumirajte ga u roku od najviše tri dana, jer ne zadržava svežinu duže od toga. Uživajte u ukusu hrono hleba!
PROČITAJTE JOŠ:
Alergični ste na neku hranu? Ovo su najbolji zamenski sastojci
Paulina Manov je probala sve dijete bez rezultata: Izbacila je jednu namirnicu, uvela doručak i skinula 30 kilograma
Sve o hrono kuhinji Ane Ćubele: Možete da jedete slatkiše i pijete sokove, a da smršate
Uspešno ste se prijavili
Izvor:stvarukusa.mondo.rs