U bilo kom obliku i sa kojim god ukusom, ako napravite pitu, nikada ne možete pogrešiti. Sočne i bogate, one su odličan izbor za doručak ili večeru, međutim, samo pravi majstori znaju u čemu je tajna.
Savršena pita ne zavisi toliko od kora koliko od preliva koji se stavlja na svaku koru pre nadeva i obično je univerzalan.
Sastojci:
- 8 kašika brašna
- 2 šolje mleka
- 1 suvi kvasac
- 1 šolja ulja
- so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)
Priprema:
Sve sastojke pomešajte u jednoj činiji. Bitno je da svaku koru premažete prelivom, pa tek onda filujete čime želite. Deo preliva koji vam ostane, sipajte na kraju preko pite i ostavite da stoji oko sat vremena pre pečenja. Videćete da će vaša pita biti mnogo sočnija i ukusnija nakon ovoga.
Pročitaj još:
Pita sa povrćem – ukusno posno jelo punog ukusa, tražićete parče više
Domaće i posne: Napravite krompirušu, pitu od slatkog kupusa ili šampinjoma po receptu naših baka!
Obradujte goste ovim jelom: Carska gibanica koja osvaja već pri prvom zalogaju!
Uspešno ste se prijavili