Potrebno je:
- 1 kg brašna
- 40 gr kvasca
- 3 dcl mlake vode
- 2 dcl kisele vode
- 1 dcl ulja
- 2 kašike šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- narendana kora limuna
- narendana kora nadandže
- 1 kašičica soli
Priprema:
U činiju staviti kvasac, kašiku šećera i kašiku brašna. Dobro izmešati sa malo vode i ostaviti da kvasac nadođe. Zatim u kvasac dodati ulje, vodu, kiselu vodu, šećer, narendanu koru limuna i narandže i vanilin šećer. Promešati smesu uz postepeno dodavanje brašna, a kada se sjedini ostaviti na toplom mestu na 10 minuta. Testo razvući na debljinu od 1cm, izvaditi krofne čašom i ostaviti ih na 10 minuta, pokrivene krpom da nadođu. Krofne se prže na dobro zagrejanom ulju.
Pročitaj još:
Posna hrono kuhinja Ane Ćubele: Ovo su namirnice koje najbolje zamenjuju meso!
Neka vaša posna trpeza bude najukusnija: Tri sjajna recepta za posne salate
Za sve vas koji ne volite ribu: Tri ukusna posna jela bez morskih plodova!
Uspešno ste se prijavili