Recepti ne moraju da budu teški, a ono što od njih napravite je pravo uživanje za nepce. Probajte ovaj zanimljivi kolač koji će vam prijati u ovim prolećnim danima.
Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
4 kašike kakaa
4 kašike čokolade u prahu
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1,5 decilitar ulja
1,5 decilitar mleka
Za žuti fil:
2 Dr. Etker pudinga od vanile
9 decilitara mleka
6 kašika šećera
15 grama maslaca
Za taman fil:
2 Dr. Etker čoko-rum pudinga
8 decilitara mleka
6 kašika šećera
10 grama maslaca
PRIPREMA:
Za koru odvojiti belanca od žumanaca. Pomešati žumanca sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postane penasta smesa, dodati tada ulje, nakon par minuta mućenja postepeno dodavati brašno sa praškom za pecivo i odmah potom kakao i čokoladu u prahu. Na kraju umešati varjačom posebno umućeni sneg od belanaca.
Masu izliti u nauljen i pobrašnjen pleh za pečenje srednje veličine, poravnati i peći u rerni na 180°C, 20-25 minuta.
Pečenu i još vruću koru izbušiti ravnomerno drškom varjače.
Pripremiti prvo žuti fil tako što se u vrući kuvani puding umuti sitno seckan maslac. Mešati fil dok ne postane ravnomeran i sjedinjen.
Fil dok je još topao preliti preko kore. Poravnavati kašikom preko površine kore kako bi se sve rupice napunile filom.
Ostaviti kolač po strani pa pripremiti tamni fil tako što se u kuvani čoko-rum puding doda maslac i ravnomerno izmeša. Preliti opet toplo preko žutog fila. Po želji posipati čokoladnim mrvicama. Ohladiti i poslužiti sečeno na kocke.
Prijatno!
Uspešno ste se prijavili