15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Kolač sa pudingom, pravi dezert za letnje dane

Foto:Pixabay

Kolač sa pudingom, pravi dezert za letnje dane

Aska logo
Aska
14. jul 2021. 08:00
Iznenadite sebe i ukućane ovom savršenom poslasticom.
PODELI
F
T
G
P

Recepti ne moraju da budu teški, a ono što od njih napravite je pravo uživanje za nepce. Probajte ovaj zanimljivi kolač koji će vam prijati u ovim prolećnim danima.

Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
4 kašike kakaa
4 kašike čokolade u prahu
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1,5 decilitar ulja
1,5 decilitar mleka

Za žuti fil:
2 Dr. Etker pudinga od vanile
9 decilitara mleka
6 kašika šećera
15 grama maslaca

Za taman fil:
2 Dr. Etker čoko-rum pudinga
8 decilitara mleka
6 kašika šećera
10 grama maslaca

PRIPREMA:

Za koru odvojiti belanca od žumanaca. Pomešati žumanca sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postane penasta smesa, dodati tada ulje, nakon par minuta mućenja postepeno dodavati brašno sa praškom za pecivo i odmah potom kakao i čokoladu u prahu. Na kraju umešati varjačom posebno umućeni sneg od belanaca.

Masu izliti u nauljen i pobrašnjen pleh za pečenje srednje veličine, poravnati i peći u rerni na 180°C, 20-25 minuta.
Pečenu i još vruću koru izbušiti ravnomerno drškom varjače.
Pripremiti prvo žuti fil tako što se u vrući kuvani puding umuti sitno seckan maslac. Mešati fil dok ne postane ravnomeran i sjedinjen.

Fil dok je još topao preliti preko kore. Poravnavati kašikom preko površine kore kako bi se sve rupice napunile filom.
Ostaviti kolač po strani pa pripremiti tamni fil tako što se u kuvani čoko-rum puding doda maslac i ravnomerno izmeša. Preliti opet toplo preko žutog fila. Po želji posipati čokoladnim mrvicama. Ohladiti i poslužiti sečeno na kocke.
Prijatno!

 

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Kolač, Puding, Recept
Oštra astrologija: Šta najviše smeta horoskopskim znacima?
Da vantelesna oplodnja ne bude stres – Stručnjaci savetuju kako da na pravilan način date sebi injekciju
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube