Nikad nema dogovora oko toga gde se pije najbolja topla čokolada u Italiji! Jedni tvrde da je to samo Firenca, ali drugi prednost daju Milanu. Sigurni smo da se najbolja topla čokolada pije u vašoj kući, naročito ako je pripremite po ovom receptu.
Potrebno je:
- 5 kašičica kakao praha
- 4 kašičice gustina
- 4 kašičice šećer
- 500 ml mleka
- 120 gr crne čokolade
- 2 kašike šlaga (opciono)
Priprema:
U šerpici ili velikoj džezvi izmešajte „na suvo“ kakao prah, gustin i šećer. Ugrejte mleko i sipajte ga u džezvu, polako mešajući. Zagrevajte ovu mešavinu na tihoj vatri, mešajući da se ne stvore grudvice. Pre nego što do kraja provri, smanjite vatru do minimuma i ubacite izlomljenu crnu čokolada (najbolje 70% odsto kakaa).
Mutite na vatri dok mešavina ne postane kremasta i gusta. Ako želite slađu toplu čokoladu, dodajte sada još malo šećera. Podelite u dve šolje i, po želji, ukrasite umućenim šlagom i pospite čokoladnim mrvicama.
Pročitaj još:
Stručnjaci odgovaraju: Da li je bela čokolada zaista ČOKOLADA?
Razbijamo mitove: Da li čokolada može da spreči predmenstrualne simptome?
Danas je poznat kao glavni sastojak čokolade, a malo ko zna da je KAKAO zapravo LEK!
Uspešno ste se prijavili