15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Recept za ajvar Nade Topčagić star 35 godina koji obožava cela estrada

Foto:YT/printscreen

Recept za ajvar Nade Topčagić star 35 godina koji obožava cela estrada

Aska logo
portal_admin
13. novembar 2024. 14:43
Nema ko nije čuo za ajvar Nade Topčagić. Njene kolege reći će vam da je vrsna domaćica i da joj nema ravne u pripremi tradicionalnih jela i zimnice.
PODELI
F
T
G
P

Ajvar Nade Topčagić nadaleko je čuven. Pevačica ga po istom receptu pravi već 35 godina.

– Kada se pravi ajvar ili bilo koja druga zimnica, to je ozbiljan proces. Volim sve postepeno da odradim, a prvo i osnovno je da se dobro operu ruke. Ali ne samo deterdžentom, da ne ostanu hemikalije, nego sodom bikarbonom jer ona uklanja sve bakterije – ispričala je Nada Topčagić.

– Posle toga sledi pranje tegli, a to je još ozbiljniji proces. Operem ih vrelom vodom, pa ih četkama dobro oribam, onda ih sušim u rerni i tek su tada spremne za upotrebu.

Ajvar
Foto: Dragan Mujan

– Posle toga perem paprike, svaku detaljno proverim i očistim, pa ih tek onda pečem dok lepo ne pocrne da mogu lako da se ljušte – otkrila je Nada Topčagić i predočila dalji tok pripreme ajvara.

– Kad ih ljuštim, svaki delić pažljivo skinem i stavljam ih na sušenje. Pošto već 35 godina pravim ajvar, naučila sam da je najbolje da se paprike na suše celu noć da ne bi izgubile sav sok, već pola noći, pa čekam do pola tri i onda ih skidam sa sušenja. I onda sledi kuvanje – priča Nada Topčagić i dodaje:

Trik koji ajvar Nade Topčagić čini posebnim

– Kad skuvam paprike, odmah ih vrele ubacim u teglu i tada sledi moj trik i štos. Papriku stavim do vrha poklopca bukvalno da se jedva zatvori. Onda tegle uvijem u krpe, pa ih stavljam u korpu koju sam prethodno uvila u ćebe. Sve mora da bude dobro ugrejano, eto tako Nada pravi svoj čuveni ajvar – ispričala je Nada Topčagić za Alo!.

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
ajvar, nada topčagić, Recept
Ljubaznost prema drugima uvećava i našu sreću
Ovo je najtraženija destinacija za putovanje – prema pretragama na društvenim mrežama
13. jun 2025.portal_admin

U drevnim kulturama broj 13 nije bio baksuzan -simbolizovao je moć žene!

13. jun 2025.portal_admin

Šta je folna kiselina, suplement koji se preporučuje svim trudnicama

13. jun 2025.portal_admin

Jedete zdravo, ali nikako ne možete da smršate? Znamo zašto!

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

13. jun 2025.portal_admin
U drevnim kulturama broj 13 nije bio baksuzan -simbolizovao je moć žene!
13. jun 2025.portal_admin
Šta je folna kiselina, suplement koji se preporučuje svim trudnicama
13. jun 2025.portal_admin
Jedete zdravo, ali nikako ne možete da smršate? Znamo zašto!
13. jun 2025.portal_admin
Posledice duvanskog dima na zdravlje su razorne – budite odgovorni!
13. jun 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakovi, nemojte potiskivati ono što vas muči, Ribama ljubav dolazi kroz tišinu

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube