Postanite majstor u spremanju riblje čorbe, koja se negde svrstava u delikatese. Plus, navodno se tvrdi da mogu da je spreme samo iskusne domaćice. Ukoliko budete pratili naša uputsrva, svi će vam tražiti recept. Naravno, znamo da se najlepša riblja čorba sprema u kotliću, ali ni ova nije tako loša, verujte nam.

SASTOJCI:
- 500 g ribe po izboru (škarpina, oslić, bakalar, šaran)
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 krompira
- 1 paradajz
- 1 crvena paprika
- 2 lista lovora
- So i biber po ukusu
- Malo peršuna
- Limun (opciono, za posluživanje)
PRIPREMA:
Operite i očistite ribu. Ako koristite sušeni bakalar, prethodno ga potopite u hladnoj vodi prema uputstvima na pakovanju.
U velikoj šerpi propržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast.
Dodajte sitno seckanu šargarepu, krompir isečen na kolutove, paradajz iseckan na kockice i crvenu papriku iseckanu na trake. Dinstajte povrće nekoliko minuta dok ne omekša.
Dodajte ribu, listove lovora i prelijte sa dovoljno vode da prekrije sve sastojke.
Kuvajte na srednje jakoj vatri oko 30-40 minuta, dok riba ne bude skuvana i povrće mekano.
Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte seckani peršun.
Poslužite toplo, uz krišku limuna ako želite dodatnusvežinu.
PROČITAJTE JOŠ:
U utorak počinje Božićni post, evo šta treba da znate
Ako ste presolili kiseli kupus, ne paničite, postoji lako rešenje!
Kinoa salata koja je brza i ukusna, postaće vam najdraži obrok za tren
Uspešno ste se prijavili