Sastojci:
- 2 do 3 kilograma praseće plećke ili vrata
- kilogram krompira
- limenka piva
- 2 glavice belog luka
- suvi začin
- bosiljak
- ruzmarin
- so
- biber

Priprema:
Svežu plećku ili vrat, šta više preferirate, dobro usoliti, pouljiti, špikovati (beli luk ubaciti u meso) pa zaciniti sa svim suvim zacinima koje imate i koji su vam po volji. Meso ubaciti u namašćen pekač, pekač zatvoriti i ubaciti u rernu na najjače. Kad se rerna ugreje, ostaviti tako jos 15 min, pa smanjiti na 180 stepeni.
Oljuštiti i iseći krompir, pa začiniti po ukusu.
Nakon sat i po meso izvaditi iz rerne i okupati sa pivom, pa vratiti nazad. Za pola sata ubaciti krompir.
U zavisnosti od toga koliko mesa se peče, jelo je gotovo za 2 do 3 sata, znači sat vremena po kilogramu mesa.
PROČITAJTE JOŠ:
Tijanin rižoto na vodi sa dimljenim tofu sirom i vrganjima je pravi specijalitet za dane posta
Recept: Posna sarma sa sojinim ljuspicama osvaja savršenim spojem ukusa!
Nauka je rekla svoje! Testenina najbolja hrana za podizanje raspoloženja!
Uspešno ste se prijavili