Ukoliko ne znate šta da spremite za ručak, evo jednostavnog recepta za kultno jelo koje svaka domaćica treba da zna da spremi.
Mi smo odrasle u vremenu u kom je moralo često da se jede „nešto kašikom“ i gde se sve sprema uz bakino „otprilike sine ja to“. Potrudili smo se da pomno pratimo šta iskusna domaćica- baka, radi i da zabeležimo sve, kako bismo vam preneli recept u potpunosti. Provuklo se neko „otprilike“, ne zamerite, jače je od nje. Prilagodite jelo svojim potrebama i ukusu.
Pileći paprikaš na bakin način
Potrebno je:

Foto: Profimedia
Pileće meso (dva bataka i dva karabataka)
Glavica crnog luka
Četiri čena belog
Mešavina začina
Tri kašike brašna
Dve ili tri šolje vode
Tri krompira
Mlevena paprika
Sok od paradajza
Priprema:
Odmah sve počnite da radite u sudu u kome planirate i da kuvate jelo.
Iseckajte i izdinstajte na vodi glavicu crnog luka i četiri čena belog, dok se ne iskristališu, zatim dodajte kašiku mešavine začina. Dalje, dve ili tri kašike brašna razmutite prvo u hladnoj vodi da ne bude grudvica, a onda to dodajte izdinstanom luku. Kada kažemo u hladnoj vodi, mislimo na dve ili tri šolje, u zavisnosti od veličine suda i količine koju želite da napravite. U sve to stavite mlevenu papriku (kašičicu, dve) i sok od paradajza oko pet kašika, po izboru. Probajte posle da vam nije previše kiselo.
Kada ste sve to sjedinili, spustiti pileće meso i kuvajte paprikaš na tihoj vatri uz povremeno mešanje. Nakon što omekne, isecite na kolutove tri krompira i dokuvajte sve dok i oni ne budu mekani.
Ukoliko želite da pravite paprikaš s nekim drugim mesom onda dinstajte na malo ulja umesto na vodi (svinjsko, juneće…).
Prijatno!
Pročitaj još:
Da trpeza zamiriše na pravo domaćinstvo: Recept za savršene ćufte!
OTKRIĆE Zavirili smo u posnu hrono kuhinju Ane Ćubele: Evo kako da napravite sir od indijskog oraha!
Da li vas ova poslastica asocira na detinjstvo? Napravite KOH, obradujte sebe i svoje najbliže!
Uspešno ste se prijavili