Zabluda 1: Nije važno kako se seče beli luk
- Važno je pravilno pripremiti beli luk prema zahtevima recepta jer to utiče na intenzitet njegovog ukusa. Zgnječeni ili iseckani beli luk ima jači ukus u poređenju s celim čenom. Beli luk inače sadrži nekoliko supstanci koje deluju kao antioksidansi i otklanjaju mnoge probleme i stimulišu imunološke reakcije. Sirovi beli luk uništava bakterije, a kuvani dobro razređuje krv i štiti srce.
Zabluda 2: Da li je važno kada se dodaju začini?
- Začine možete dodavati u različitim fazama kuvanja. Neki začini se brzo prže na početku kako bi otpustili aromu, dok se drugi dodaju kasnije kako ne bi izgubili ukus tokom dužeg kuvanja.

Zabluda 3: Celer je beskorisan
- Listovi celera su korisni i mogu se dodati u razna jela kao dodatak supama i varivima.
Zabluda 4: Paradajz treba čuvati u frižideru
- Paradajz se preporučuje čuvati van frižidera kako bi zadržao svoj ukus i teksturu. Ako se ipak čuva u frižideru, preporučuje se ostavljanje na sobnoj temperaturi. Takođe, svež paradajz je najbolje upotrebiti u narednih tri do pet dana.

Zabluda 5: Karbonara sos se pravi od neutralne pavlake
- Tradicionalni italijanski karbonara sos ne uključuje pavlaku, već se pravi od jaja, vode u kojoj se kuvala testenina, pančete, pekorino sira i crnog bibera.

Zabluda 6: Meso ne sme da stoji na sobnoj temperaturi pre kuvanja
- Meso se preporučuje ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi ne duže od dva sata pre kuvanja kako bi se ravnomerno skuvalo.
Zabluda 7: Pileće meso treba svaki put isprati pod tekućom vodom
- Ispiranje mesa pod vodom nije efikasno za neutralisanje bakterija, a može povećati rizik od kontaminacije radne površine.
Zabluda 8: Pirinač ne sme da se podgreva
- Pirinač može sadržavati bakterije, pa je važno pravilno ga pripremiti, čuvati i podgrevati. Preporučuje se čuvanje u frižideru i zagrevanje na laganoj vatri uz stalno mešanje, dok ne postigne temperaturu kao pri prvom kuvanju s naglaskom da pirinač ne bi trebalo zagrevati više puta.
PROČITAJTE JOŠ:
Francuski specijalitet na vašoj trpezi: Brzo i lako spremite ukusnu supu od luka!
Konkurencija je teška, ali ovu tortu svako voli: Recept za savršenu puslicu!
Ovo je NAJZDRAVIJA riba i ne, nije losos!
Uspešno ste se prijavili
Izvor:Krstarica