S prolećem se svi raduju uglavnom povrću i salatama „živih“ boja. Kažu da zdravlje na usta ulazi i sigurni smo da je tako, zato smo odlučile da vam ovog sunčanog petka ponudimo interesantan recept „zelene boje“.
Potrebno je:

Foto: Profimedia
Blitva
Spanać sveži
Rukola
Rotkvice
Beli luk
Ulje ili maslac
So
Priprema:
U večoj šerpi zagrejte maslac ili ulje i propržite sitno iseckan beli luk. Kratko pržite dok ne porumeni i ne zamiriše, obavezno posolite. Zatim, sa druge strane kratko blanširajte blitvu, pa je operite i iseckajte. Ubacite blitvu u šerpu sa belim lukom. Malo će da vam pršti sve, ali ne brinite, poklopite, pa malo promešajte, budite uz šporet. Vrlo brzo će blitva toliko da se skupi da ćete se iznenaditi šta je od nje ostalo. U činiju stavite spanać, rotkivce iseckane i rukolu, zatim dodajte toplu blitvu, koja će učiniti da se i drugo bilje zagreje.
Posolite i začinite po želji.
Prijatno.
Pročitaj još:
Za bolji ten, zdravu jetru, lepše zube: Zbog ovoga treba svakodnevno da jedete šargarepu!
Volite da jedete mladi luk, ali vam smeta neprijatan zadah? Budite bez brige, evo kako to da rešite
Fondu, obrok od sira i starog hleba koji je brzo postao omiljena hrana širom sveta
Uspešno ste se prijavili