Naš kuvar Miodrag za danas je kao predlog za ručak pripremio punjenu piletinu, koju mogu da spreme i oni koji možda nisu dovoljno vešti u kuhinji.
A kada probate ovaj specijalitet, poželećete da vam često bude predlog za obrok!

Foto: aska
Potrebno je:
Bataci (komad po osobi)
Za nadev po želji, Miodrag je koristio šunku, kačkavalj, kuvana jaja i začine (mešavinu začina, biber, so…)
Krompir kao prilog

Foto: aska
Priprema:
Otkostite batake i dobro ih izlupajte čekićem za meso. Za nadev izabrane namirnice izrendajte i stavite na sredinu. Piletinu urolajte i stavite u mrežicu za pečenje. Pecite na 200 stepeni oko sat vremena.

Foto: aska
Kako ne biste dodatno pekli krompire, iseckajte ih kao za pomfrit, posolite, stavite u pleh, pa na njih stavite batake!

Foto: aska
Jednostavno zar ne?
Prijatno!
Pročitaj još:
Prilog jelu, ali i obrok: Posna boranija koja se topi u ustima
Naš nutricionista tvrdi: Detoks organizma je fora, nećete očistiti telo za svega nekoliko dana!
Uspešno ste se prijavili