Tako smo ih pitale da li postoji mogućnost da se nešto uradi kako se ne bi osećao miris ribe u kući nakon prženja, koji je, priznaćete, teško izluftirati.
Pre svega su nam otkrile trik sa sudovima. Ako je riba duže stajala u neku činiju koja je sada poprimila miris, dovoljno je da u istu prokuvate malo ruskog čaja. Videćete, mirisaće tako kao da nikada u njoj nije stajala riba.

Foto: Profimedia
Ovaj trik zlata vredi! Prilikom pripremanja ribe, u ulje u kome se prži dodajte nekoliko kapi limunovog soka, ili posudu u kojoj se drži pre upotrebe istrljajte limunom. Javite nam rezultate!
A ukoliko imate mnogo ribe za ispržiti, a ulje vam često potamni i za to postoji rešenje! Ubacite tri drvene čačkalice i ne brinite o boji ulja!

Foto: Profimedia
A šta sa mirisom na rukama? Posle dobro spremljenog ručka počastite sebe jednom dobrom šoljicom kafe koju ćete popiti sa uživanjem. Kada završite taj talog istrljajte na ruke i zaboravite na bilo kakav neprijatan miris na rukama!
Ako i vi znate neke trikove, pišite nam u komentarima, a mi ćemo vaše savete rado podeliti sa ostalim čitaocima!
Pročitaj još:
Tajne iz kuhinje: Očistite tvrdokorne masne ostatke hrane sa vaših sudova uz pomoć JEDNOG trika!
Anemični ste? Evo uz koje namirnice možete da unesete dovoljno gvožđa u organizam
Uspešno ste se prijavili