15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Procedura i recept: Danas su Mladenci, a ko slavi OVE kolače mora da ima n...

Foto:Latif Adrović

Procedura i recept: Danas su Mladenci, a ko slavi OVE kolače mora da ima na trpezi

Aska logo
Aska
22. mart 2023. 08:18
Oni koji su se venčali posle 22. marta prethodne godine, na današnji dan slave Mladence.
PODELI
F
T
G
P

Po tradiciji, supružnici primaju goste koji se podrazumeva se moraju pojaviti sa poklonima. Simbolično, na taj način im pomažu na početku braka i zajedničkog života.

Mlade domaćice ustaju rano i mese četrdeset kolača koji su nazivaju mladenčići i predstavljaju dug, srečan i sladak život. Peku ih, premazuju medom i nude svu decu koja pre podne dolaze u kuću. Najčešće su  kružnog oblika i služe da se novopečena mlada dokaže kao domaćica pred gostima, i naravno pred svekrvom.

Naša Ljilja je danas za vas spremala mladenčiće, a mi vam donosimo njen recept kao i celu proceduru pripremanja.

Potrebno je:

-100 grama mlevenih oraha

-500 grama brašna

-prašak za pecivo

-80 – 100 grama šećera

-rendana kora jednog limuna

-kašičica cimeta

-dve kašike maslonovog ulja

-med za premazivanje

Priprema:

Pomešati brašno, prašak za pecivo, šećer, maslinovo ulje, mlevene orahe, korice limuna i dodavati vode da se zamesi meko testo (da se ne lepi). Dobro ga umesiti i ostaviti da odstoji, da se odmori i naraste. Razviti testo oklagijom (debljine oko 1 cm) i vaditi čašom ili modlom 40 kolačića. Ako ostane testa, poslednji kolačić može biti veći od ostalih. Peći 20 –ak minuta na temperaturi od 180 do 200 stepeni. Još tople premazati medom.

Pročitaj još:

Sa pevačicom u kuhinji: Napravite praline po receptu Nataše Bekvalac

Moguće je! Šest načina da hranom podignete raspoloženje

Ljiljina domaća kuhinja: Palačinke koje ćete obožavati

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
kolači, Ljiljina kuhinja, Mladenci, Mladenčići
12 najidealnijih ljubavnih spojeva u horoskopu!
Super trikovi za punije dame: Neka vam garderoba sakrije nedostatke i istakne telo na najbolji način!
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube