Potrebno je:
12 parčadi starog hleba
6 komada (listova) sira po izboru, može i kačkavalj i feta
6 komada šunke, šunkarice, salame
4 jaja
50 ml mleka
1/2 kašičice soli
Priprema:
Isecite hleb što tanje možete.
Izmedju dva parčeta stavite komad sira i parče šunke.
Zagrejte ulje na jednu slabiju vatru od najjače jer prženice ne smeju da gore.
Umutite jaja sa solju pa dodajte mleko i sjedinite.
Dobro pritisnite rukama oba parčeta hleba pa umočite jednu pa drugu stranu hleba i spustite u vruće ulje.
Pecite jednu stranu dok ne porumeni, pa kad okrenete pritisnite viljuškom, da se dodatno zalepe.
Pečen hleb ocedite na ubrus ili na salveti, pa toplo poslužite.
Savet : Ukoliko ste deblje isekli hleb, jednostavno ga zakačite čačkalicama.
Ako i vi imate neki super recept koji želite da podelite, pošaljite nam na mejl aska@aska.rs i možda baš vaš recept sutra bude na našem portalu.
Uspešno ste se prijavili