15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Priredite gozbu: Spremite ukusnu jagnjenitu iz rerne

Priredite gozbu: Spremite ukusnu jagnjenitu iz rerne

Aska logo
Aska
9. decembar 2023. 16:17
Ovog vikenda častite sebe i svoje ukućane pravom malom gozbom!
PODELI
F
T
G
P

Sastojci:

  • 1 kg jagnjećeg mesa (ramstek, plećka ili but)
  • 3-4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 kašičice suvog origana
  • 2 kašičice suvog ruzmarina
  • So i biber po ukusu
  • 2 kašičice senfa
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 1/2 šolje belog vina
  • 1/2 šolje pilećeg ili jagnjećeg bujona
Foto: Pexels

Uputstvo:

Priprema mesa:

  • Ako koristite veći komad mesa, preporučujem da ga ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko 30 minuta pre pečenja kako bi se ravnomerno skuvalo.
  • Ako je meso previše masno, možete skinuti višak masnoće, ali ostavite malo kako bi meso bilo sočno.

Priprema marinade:

  • Pomešajte sitno iseckan beli luk, origano, ruzmarin, senf, maslinovo ulje, so i biber u posudi. Ova mešavina će dati mesu bogat ukus.

Mariniranje mesa:

  • Namazati meso pripremljenom marinadom, obratiti pažnju da dobro utrljate smesu sa svih strana mesa.
  • Pokrijte meso providnom folijom i ostavite da odstoji u frižideru najmanje 2 sata, po mogućstvu preko noći, kako bi meso upilo sve arome.

Priprema za pečenje:

  • Prethodno ugrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa.
  • Stavite meso u pleh ili vatrostalnu posudu. Dodajte belo vino i bujon u posudu oko mesa.

Pečenje:

  • Pokrijte posudu aluminijumskom folijom i stavite je u prethodno ugrejanu rernu.
  • Pecite oko 1.5 do 2 sata, povremeno otkrivajući meso i prelivajući ga sopstvenim sosom.

Završna obrada:

  • Kada je meso mekano i sočno, možete ga izvaditi iz rerne.
  • Ostavite ga da odmara nekoliko minuta pre sečenja.

Posluživanje:

  • Poslužite jagnjetinu uz omiljene priloge, poput pečenog krompira, povrća ili salate.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovako spremljen paradajz ćete voleti i kad prođe post: Zapečen u rerni sa bosiljkom i belim lukom
Recept: Posna sarma sa sojinim ljuspicama osvaja savršenim spojem ukusa!
Recept: Riblja čorba – idealno toplo jelo za ove dane na svakoj trpezi

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
jagnjetina, Pečenje, Recept, rerna
Stručnjaci upozoravaju: Nikako ne smete da popijete česmovaču koja je prenoćila u čaši
Lav će na teži način naučiti da ne meša posao i prijateljstvo, Rak nesiguran u svoje odluke
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube