Za pripremu ovog jela za 4 osobe potrebno vam je:
- 500 gr mlade boranije
- 1 glavica crnog luka
- 0,5 dl ulja
- po potrebi mlake vode
- po ukusu začini, beli luk, mirođija i paradajz sok ili svezi paradajz
Priprema:
Boraniju očistiti i iseći na kraće komade. Na ulju propržiti iseckani luk i dodati opranu boraniju. Trebalo bi da je boranija vlažna da se ne zalepi za dno. Dodati mešavinu začina i malo vode, samo da ogrezne i na srednjoj temperaturi dinstati boraniju 30 minuta. Ako je mlada boranija, ona će biti mekana i na kraju dodati sitno iseckan beli luk, mirođiju i paradajz sok i sve još malo prokrčkat.
Jelo bi trebalo da bude gusto, bez mnogo tečnosti. Ovo varivo je dobro i kao prilog uz ribu.
Poslužite je kao prilog ili samo uz dodatak salate. Boranija je mekana i “topi ” se u ustima. Prijatno!
Pročitaj još:
Da li znate da postoje tri vrste koje bi trebalo da imate? Gajite NANU u kući, jednostavno je!
Naš nutricionista tvrdi: Detoks organizma je fora, nećete očistiti telo za svega nekoliko dana!
Pažljivo birajte: Evo kako da prepoznate najkvalitetnije maslinovo ulje
Uspešno ste se prijavili