15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Prilog jelu, ali i obrok: Posna boranija koja se topi u ustima
boranija

Foto:Pixabay

Prilog jelu, ali i obrok: Posna boranija koja se topi u ustima

Aska logo
Aska
13. april 2019. 10:49
Danas mnogi poste, a u svetu kulinarstva obeležava se Svetski dan boranije. Pa zašto da ne napravite jedan posni ručak od ovog povrća?
PODELI
F
T
G
P

Za pripremu ovog jela za  4 osobe potrebno vam je:

  • 500 gr mlade boranije 
  • 1 glavica crnog luka
  • 0,5 dl ulja
  • po potrebi mlake vode
  • po ukusu začini, beli luk, mirođija i paradajz sok ili svezi paradajz

Priprema:

Boraniju očistiti i iseći na  kraće komade. Na ulju propržiti iseckani  luk i dodati opranu boraniju. Trebalo bi da je boranija vlažna da se ne zalepi za dno. Dodati mešavinu začina i malo vode, samo da ogrezne i na srednjoj  temperaturi dinstati boraniju  30 minuta. Ako je mlada boranija, ona će biti mekana i na kraju dodati sitno iseckan beli luk, mirođiju i paradajz sok i sve još malo prokrčkat.

Jelo bi trebalo da bude gusto, bez mnogo tečnosti.  Ovo varivo je dobro i kao prilog uz ribu.

Poslužite je kao prilog ili samo uz dodatak salate. Boranija je mekana i “topi ” se u ustima. Prijatno!

Pročitaj još:

Da li znate da postoje tri vrste koje bi trebalo da imate? Gajite NANU u kući, jednostavno je!

Naš nutricionista tvrdi: Detoks organizma je fora, nećete očistiti telo za svega nekoliko dana!

Pažljivo birajte: Evo kako da prepoznate najkvalitetnije maslinovo ulje

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Boranija, Posni ručak, Salata
Da li je prepoznajete? Ova devojčica je danas jedna od najtalentovanijih glumica u Srbiji
Zaboravite čak i na ćuške: Uvodi se potpuna zabrana fizičkog kažnjavanja dece
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube